HELLAS CONSOLDEERT DERDE PLAATS

Hellas legde de basis voor de 39-26 overwinning op Dynamico vooral in de tweede helft. Bij de rust was het pas 16-14, omdat volgens coach Richard Rijkens de aanval te statisch was en er te weinig vanuit de afspraak werd gespeeld.

Over de tweede helft konden de Hellenen zeer tevreden zijn. Olivier Beltman was weer van de partij na zijn blessure en hij drukte zijn stempel op de partij. Ook Yannick van Zundert kon weer speelminuten maken na zijn blessure en de terugkeer van die krachten was voor de thuisploeg een welkome versterking.

Uitblinker was opnieuw Kevin Pronk die, weliswaar nog niet topfit, toch twaalf keer scoorde. Hij was de animator binnen de ploeg. Ook de verdediging van Hellas was na de rust veel pro-actiever dan in de eerste helft, waardoor de snelle omschakeling beter kon worden uitgevoerd. Ook zat er in de aanval meer tempo en teamspel. Die aanpak zorgde ervoor, dat de Hagenaars ruim konden weglopen van de tegenstander uit Oss.

Rijkens tevreden: ,,Complimenten naar het team dat de wedstrijd zelf naar zich toe heeft getrokken en de partij beheerst uitspeelde.”

Kevin Pronk met 12 doelpunten, Olivier Beltman met 7 en Michael Pronk met 6 treffers waren de beste schutters bij Hellas, dat inmiddels de derde plaats in de eredivisie knap in handen heeft.