OOK HELLAS MOET DE KRACHT VAN TITELKANDIDAAT ARNHEM ONDERVINDEN

Ook Hellas heeft moeten ondervinden, dat Arnhem op dit moment de beste ploeg van de eredivisie is. Met een 36-25 nederlaag keerden de Hagenaars terug naar huis en op die uitlag viel niets af te dingen.

Coach Richard Rijkens, zoals altijd heel realistisch: ,,Terecht verloren. Arnhem strafte elke fout goed af. Wij waren tussen minuut vijftien en dertig onvoldoende bij de les. Van 6-5 werd het 18-10 en dat was een te grote marge om nog te overbruggen. Tweede helft was wat meer gelijk opgaand, maar na een kwartier en met elf doelpunten achter hebben we flink doorgewisseld. Dat doen we ook bij een flinke voorsprong om te kiezen voor de ontwikkeling en het opdoen van ervaring van alle spelers.”

Volgens Rijkens vielen Thierry van Zielst en Youri Dompeling goed in. Uitermate te spreken was hij over Thomas Beltman en Thierry van Zundert. ,,Zij vervulden de afspraken erg goed en waren super effectief. Veel vertrouwen opgedaan”, aldus de coach, ,,voor de derby zaterdag tegen Quintus.”

Doelpunten Hellas: Thierry van Zundert (6), Thomas Beltman (5), Kevin Pronk (4), Joey van Dalen (4), Olivier Beltman (4) en Yannick van Zundert (2).