Heulse puntenpakker graag tegen Quintus in de play-offs

Heulse puntenpakker graag tegen Quintus in de play-offs

MET HELLAS NAAR DE BENE-LEAGUE

Den Haag – Paul Vis had tussen de palen kunnen staan bij Quintus in de BENE-League. De Westlander koos deze zomer echter voor Hellas. Met die club treft hij morgen in de eredivisie BFC.

Het zorgde voor de nodige consternatie. De pure Westlander Paul Vis (27) naar het Haagse Hellas. Was dat een grap? Nam hij zijn clubvrienden in de maling? Vis moet er om lachen: ,,Veel vrienden en vooral ook mijn ouders moesten er aan wennen. Ze hadden het niet verwacht. Ik was zó verbonden met Quintus. Maar ze steunen me allemaal en komen elke wedstrijd kijken. Mijn broer Rob, ook een fanatieke Quintusjongen, vond het direct een goede keuze. Buiten de deur kijken hoe het er bij een andere vereniging aan toe gaat.”

Bij Quintus behoorde Paul Vis tot de keepers die rouleerden tussen de hoofdmacht en het opleidingsteam. Hij stond bekend om zijn gedreven manier van keepen en zijn vreugde-uitbarstingen na een gestopte bal. Als publiekslieveling kreeg hij de naam de ‘Heulse puntenpakker’. ,,Ik had het enorm naar mijn zin bij Quintus. Dát was de reden niet. Mooie momenten meegemaakt, zoals debuteren in de eredivisie en de BENE-League. Toch merkte ik dat ik toe was aan iets anders.”

MEER SPEELTIJD

Bij regiorivaal Hellas ontstond een vacature door het vertrek van topkeeper René de Knegt naar het Drentse Hurry-Up. Vis: ,,Ik zag bij Hellas meer mogelijkheden op veel speeltijd. Ik ben daar samen met Jari Stam de eerste keeper. Verder spreken de ambities van de club mij aan. Na één training onder Hans van Dijk had ik een positief gevoel. Daardoor durfde ik de gok wel te wagen.”

Een Westlander tussen de Hagenaars. Gaat dat wel? ,,Het bevalt mij uitstekend. Natuurlijk zijn de clubs niet te vergelijken. Quintus is een echte dorpsclub en dat verschil met Hellas merk je wel. We hebben een talentvolle groep die graag veel en hard wil trainen. De zaken worden professioneel aangepakt om de doelstelling, het bereiken van de BENE-League, te realiseren. Hellas wil terug naar de top om het Haagse handbal te promoten.”

DIRECTE AANPAK

Over de aanpak van de nieuwe trainer Hans van Dijk is Paul Vis lovend. ,,Hij is direct, duidelijk en eerlijk in wat hij vindt. In korte tijd heeft hij een hechte groep gesmeed. Je kunt merken dat hij een topspeler was, want tactisch is hij sterk. Ook het werken met de keeperstrainers Bart Uijtdebroek en Arold Holman is een prettige ervaring. Ik heb al veel geleerd en maak zichtbare stappen. Doordat ze de nadruk leggen op verschillende aspecten, word ik een completere keeper.”

Vis, financieel controller bij de Delft Research Group, verbergt ook zijn eigen ambities niet. ,,Ik wil zo lang mogelijk op een hoog niveau handballen. Dit seizoen wil ik met Hellas een plek bij de top-2 te bemachtigen. Dan spelen we in de play-offs voor promotie naar de BENE-League. Aan het eind van het seizoen uitkomen tégen Quintus is voor mij een persoonlijk doel.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Hellas lonkt naar de Bene-league
Activiteiten komend weekend