KNAPPE ZEGE HELLAS

In de eredivisie leverde Hellas een uitstekende prestatie door in Emmen het sterke E&O met miniem verschil te verslaan: 34-35.

Het was vooraf geen uitgemaakte zaak, dat Hellas in Emmen zou winnen. De thuisclub was bezig aan een goede serie en is altijd moeilijk te kloppen in eigen huis. Dat bleek ook wel, want de Hagenaars moesten alles uit de kast halen om de twee punten mee terug te nemen. Zij hadden daarbij, moet eerlijk worden toegegeven, ook wel het geluk aan hun kant, vond coach Joris Witjens. ,,We zijn al met al goed weggekomen daar”, aldus de immer realistische oefenmeester.

Hellas begon slap in de dekking en E&O speelde heel bevlogen en doelgericht. Witjens: ,,Wij waren steeds een stapje te laat en aanvallend veel te naïef. We liepen onszelf steeds vast met slappe afrondingen.”

Dat zorgde voor een 8-2, 13-5 en 14-7 achterstand, die Hellas bij de rust iets kon terugbrengen tot 19-15. In de tweede helft was de verdediging van de Hagenaars beter op orde en werd er ook meer gebruikt gemaakt van de snelle omschakeling. Dat resulteerde halverwege het tweede bedrijf in een gelijke stand en zelfs een voorsprong bij 24-25 en 25-27.

In de hectisch slotfase bij 30-30 en 34-34 kon de partij alle kanten op. Een gelijkspel leek de meest voor de hand liggende uitslag te worden, maar Martijn Poot zorgde drie seconden voor het einde voor de winnende treffer. En dus voor de uitzinnige vreugde bij de dolgelukkige Hellenen, die als team hadden gestreden tot het einde.

Kevin Pronk met negen doelpunten en Ismael Fakhir waren de uitblinkers aan Haagse zijde.