NIEUW ELAN BIJ HANDBALVROUWEN VAN HELLAS

NIEUW ELAN BIJ HANDBALVROUWEN VAN HELLAS

Den Haag – Fred Michielsen en Bas Agterberg, het technisch duo van de handbalvrouwen van Hellas, begint met een gewijzigde formatie aan het nieuwe seizoen. Een aantal speelsters stopte of vertrok en nieuwe krachten versterkten de selectie. Het vertrouwen is groot. ,,Hellas hoort gelet op de reputatie in de top mee te draaien.

Michielsen nam eind vorig jaar de technische leiding over van Erik van Der Wel. Samen met jeugdtrainer Agterberg heeft de Brabander inmiddels een ruime selectie samengesteld voor het eerste en tweede team. ,,Ik ben blij dat ik verder kan bouwen aan de ploeg die er nu staat. Ik heb het erg naar mijn zin bij Hellas.” 

Ook aan de jeugdopleiding zal het tweetal veel aandacht besteden. ,,Dat is altijd de kracht van Hellas geweest. De selectie heeft voldoende kwaliteit, maar daarnaast gaan we ook investeren in de A-jeugd. We willen komen tot een mix van 70/80% eigen opgeleide speelsters en 20% kwaliteit van buiten. Op de korte termijn, komend seizoen dus, willen we weer de kampioensgroep halen en succesvol zijn in de beker. Op de langere termijn meedoen om de landstitel.”

Nieuw in de selectie: Esmee Dekker (VOC), Dunja Zornic (HARO), Merle Springer (Buxtehuder/Duitsland), Williene van der Plas (Rijnstreek), Fenne Rijks (V&L), Whitley van der Poll (Fortissimo), Marisha van der Geest (Internos), Anne Hardenbol (Saturnus’92), Susan en Marlies Barendrecht (Hercules), Michelle Favre, Tessa Tramper en Paulien Barendrecht (allen eigen jeugd).

Vertrokken: Evelien Grob (Koblenz/Weiberen), Ana Pavkovic (Dalfsen), Jolanda Boks (Schipluiden), Chantal Slegtenhorst (studie Amerika) en Melissa Osmanagic (studie Bosnie). Linda Tuik (manager) en Dion Sillen (teambegeleider) zijn nieuw in de staf.

De voorbereiding begint 6 augustus. Van 9 t/m 11 augustus doet Hellas mee aan een sterk internationaal toernooi in Duitsland. 16 t/m 18 augustus staat de Ooievaarscup op het programma. 23 t/m 25 augustus trainingsstage met DSS en Kwiek Raalte. De competitie begint 31 augustus tegen vice-landskampioen VOC.

 

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

 

HANDBALMANNEN HELLAS KAMPEN MET KEEPERSPROBLEEM
Trainingen van Dames 3/4 van start met nieuwe trainers!