Op de man af: Glenn Lefel

Op de man af: Glenn Lefel

‘COACH OOK BUITEN HET VELD GEÏNTERESSEERD’

Naam: Glenn Lefel.

Geboren: 6 augustus 1996.

Woonplaats: Schiedam.

Sport: Handbal.

Studie: Biologie en medisch laboratoriumonderzoek.

Relatie: Met een leuke vriendin.

Familie die handbalt: Mijn zus Silvana heeft gehandbald en mijn moeder Babs vroeger ook. Mijn vriendin handbalt bij Ventura.

Clubs: Ventura en Haro Rotterdam en nu bij Hellas Den Haag.

Positie in team: Voornamelijk rechteropbouw.

Successen: Promotie naar de eredivisie met Haro. Dat waren mooie tijden, maar later met de degradatie ook lastig.

Mooiste moment: Lijfsbehoud in de eredivisie met Haro. Maar het grootste succes komt aan het einde van dit seizoen als we met Hellas kampioen worden…, haha.

Dieptepunt: Degradatie met Haro/Arbo. Dat was een vervelende periode. Veel spelers zijn  naar andere clubs vertrokken. Dat was jammer, want we hadden een mooi team.

Beste trainer: Piotr Konitz. Van hem heb ik bij Haro veel geleerd. Maar ook met mijn huidige trainer bij Hellas, Hans van Dijk, kan ik het erg goed vinden. Hij geeft als coach goede aanwijzingen in het veld. Buiten het veld is hij ook geïnteresseerd met wat je doet. Het is fijn als de coach zo betrokken is.

Favoriete sporter: Dirk Kuyt. Een geweldige instelling. Ik heb van hem genoten in de kampioenswedstrijd van 2017. Een voorbeeld.

Ambitie: Dit jaar kampioen worden met Hellas, is mijn grootste ambitie en natuurlijk van het hele team. Als we zo door blijven strijden, heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.

Bijgeloof: Heb ik niet.

Hobby’s: Reizen.

Film/Serie: Game of Thrones; Marvel.

Auto: Range Rover.

Favoriete eten/drinken: Pizza en een biertje.

Sterke eigenschappen: Geduldig en betrouwbaar.

Verbeterpunten: Ik moet soms wat egoïstischer zijn.

Nieuws dat je bezighoudt: De klimaatverandering vind ik een belangrijk onderwerp. Je merkt, dat het geleidelijk gebeurt, maar het kan uiteindelijk grote gevolgen hebben. Er moet  wat gebeuren.

Belangrijk binnenkort: Dit jaar ga ik afstuderen. Hiervoor ga ik stage lopen bij Koppert in Berkel en Rodenrijs, een bedrijf dat zich bezighoudt met gewassenbescherming op een natuurlijke manier. Hier zoeken we naar vervangende oplossingen voor chemicaliën.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Sterk Hellas blijft koploper
Vooraankondiging ALV + verzoek om mailadres