Pim van Starrenburg: “tegen Lions wil ik er beslist bij zijn”

Pim van Starrenburg: “tegen Lions wil ik er beslist bij zijn”

Den Haag – De handballers van Hellas spelen zaterdag aan de Laan van Poot in de eredivisie de topper tegen het opleidingsteam van Limburg Lions. Voor cirkelloper Pim van Starrenburg heeft die wedstrijd een extra dimensie. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor de club uit Sittard. Zijn meespelen is echter door een blessure nog twijfelachtig.

Wat heb je precies?

Pim van Starrenburg: ,,Ik heb een scheurtje in een spier in mijn knieholte. Daardoor is mijn knie momenteel niet zo stabiel. Onze fysiotherapeut Jeroen Coster van Herstel Snel denkt dat zaterdag nog te vroeg is, maar zelf verwacht ik wel te kunnen spelen. We doen er in elk geval alles aan.”

Je wilt juist die wedstrijd niet missen natuurlijk?

,,Ik wil er beslist bij zijn. Het is altijd speciaal om tegen je oude team te spelen. De ploeg is wel vernieuwd, maar het is leuk om iedereen weer te zien met wie ik vorig seizoen heb gespeeld. Ik spreek sommige jongens nog vaak. Vooral mijn oude huisgenoten met wie ik ook heb samengespeeld bij HARO in Rotterdam en in de Zuid-Hollandse selectie.”

Wat verwacht je van de partij?

,,Ik ben benieuwd hoe Lions met de nieuwe ploeg en andere trainer zal spelen. Met de beker erbij hebben we de laatste drie wedstrijden achter elkaar gewonnen, dus we zitten in een lekker ritme. Als we dezelfde vechtlust kunnen opbrengen als de laatste weken, gaan we winnen. We raken steeds beter in vorm en de onderlinge afspraken worden goed nagekomen. Ik hoop dus dat ik er bij kan zijn.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Zeven doelpunten Jessica van Gaalen
Activiteiten komend weekend