Quintus wint oefen-drieluik overtuigend

Quintus wint oefen-drieluik overtuigend

Den Haag – Dat er een groot verschil bestaat tussen de top van de eredivisie en de middenmoot van de eerste divisie bewezen de handbalsters van Virto/Quintus in het oefen-drieluik met Hellas en Aalsmeer.
Het team van coach Alex Curescu, het voorbije seizoen nog bekerfinalist en derde in de eredivisie, klopte beide opponenten met ruim verschil. In 2×30 minuten was de Heulse ploeg met 47-21 veel te sterk voor Aalsmeer en in 2×20 minuten had Hellas met 29-12 geen schijn van kans.
Curescu hechtte niet veel waarde aan de uitslagen. ,,Wij zijn een flink aantal speelsters kwijtgeraakt aan buitenlandse clubs en moeten met de nieuwe krachten weer gaan bouwen. Belangrijker is dus om automatismen in te slijpen en speelsters op verschillende posities uit te proberen.”
Bij Quintus maakte Jong Oranje keepster Jesse van de Polder, overgekomen van Aalsmeer, indruk met een serie spectaculaire reddingen. Ook de pas 17-jarige Sharon Nooitmeer uit de eigen jeugd maakte haar uitverkiezing voor het eerste team volledig waar.
Bij Hellas was de teruggekeerde trainer Nico Stet ondanks de hoge uitslag niet ontevreden. ,,We moeten met dit team van onderaf beginnen door het vertrek van een aantal speelsters. Er wordt hard getraind, dus ik heb er vertrouwen in dat we de komende jaren langzaam weer terugkeren op het oude niveau.”
AD/HC/PETER LOTMAN

Voorbereidingsprogramma dames
Nieuwe trainer Giovanni Voskuil: handballers van Hellas terug naar de top