Quintus wint Ooievaarscup

Quintus wint Ooievaarscup

Den Haag – De handbalsters van Virto/Quintus hebben hun reputatie waargemaakt en de Ooievaarscup gewonnen tijdens de Haagse Handbal Dagen. In de finale klopte het team van coach Alex Curescu met 19-15 VZV. De Westlandse ploeg had in de poule nog met 21-22 verloren van de Noord-Hollandse opponent, maar nam in de eindstrijd revanche. Verder won Quintus van Antwerpen (20-9), DSVD (17-12) en het Franse Lille Lomme (26-16).

In de boeiende eindstrijd ging het lang gelijk op en maakte het jeugdige VZV indruk met snel en gevarieerd aanvalsspel. De ploeg promoveerde naar de eredivisie en maakte het Quintus behoorlijk lastig. Voor de Heulse formatie gold als excuus dat basisspeelsters Tessa van Zijl en Daisy Hage geblesseerd aan de kant bleven. Na de 10-10 ruststand zorgden de sterk spelende Anouk Zwinkels (zeven doelpunten) en Cynthia Grift (vier) voor de verdiende zege. Lille werd derde door SEW met 19-16 te kloppen.

Bij de mannen kwam er geen echte winnaar uit de bus. Het Belgische Sporting Nelo verliet zaterdag het toernooi door een misverstand over de accommodatie. Aristos Amsterdam verliet gisteren tijdens het duel met Hellas voortijdig de zaal, omdat ze het niet eens waren met de leiding van de scheidsrechters Schneiders/Verstege.
Quintus werd bereid gevonden de plaats van Nelo in te nemen. De ploeg van coach René Zwinkels, bestaande uit een mix van het eerste en tweede,  klopte Don Bosco Gent met 30-17 en een combinatieteam van Aalsmeer met 12-8. De Heulse club redde daarmee het toernooi, maar kreeg niet de beker omdat de punten van Nelo vervielen. Aalsmeer werd als virtuele winnaar aangewezen.

De Haagse derby Hellas-Hercules werd met 19-20 gewonnen door de mannen van Hellas. De ploeg van coach Giovanni Voskuil maakte een prima indruk en lijkt aan kwaliteit te hebben gewonnen met de komst van cirkelloper Pim van Starrenburg en het blijven van Pepijn Michielsen.
Het jeugdige Hercules heeft door het vertrek van de basisspelers Marc de Vreede en Semmy Stigter aan kracht ingeboet.  Coach Maarten Roestenburg trad aan met een jeugdploeg en miste nog wel vijf basisspelers.
AD HAAGSCHE COURANT/PETER LOTMAN

Vooruitblik seizoen Haagse ploegen
Drie dagen tophandbal bij de Ooievaarscup