SLAP BEGIN EHC HELPT HELLAS AAN OVERWINNING IN ROMMELIGE DERBY

SLAP BEGIN EHC HELPT HELLAS AAN OVERWINNING IN ROMMELIGE DERBY

TIJDELIJKE TERUGKEER VAN SLUWE VOS LEON VAN SCHIE 

Sprankelend was de derby tussen Hellas en EHC niet bepaald. Daarvoor werden er aan beide kanten te veel technische fouten gemaakt. Een aantal hoogstandjes maakten veel goed. Een overrompelend begin van Hellas bezorgde de Hagenaars uiteindelijk de 27-24 (rust 14-8) overwinning na een ‘verloren’ tweede half uur. Daarmee gaven zij het 95-jarige Hellas een keurig verjaardagscadeautje. 

Interimcoach Joris Witjens had vanwege de vele blessures bij Hellas zijn oude maatje Léon van Schie even teruggehaald uit het derde team. Samen werden zij in dat legendarische jaar 2008 landskampioen. Het was genieten van de sluwe vos die Van Schie aan de cirkel nog steeds is. Vijf keer scoorde hij uit listige draaiballetjes, lobjes of snoeiharde schoten. 

Van Schie na afloop hijgend: ,,Pfff…, dat was wel even bikkelen. Het tempo is in het derde natuurlijk heel anders. Maar het viel me nog mee. Ik kon behoorlijk goed mee vond ik zelf. Morgen zal ik er misschien meer last van hebben”, aldus de robuuste cirkelloper die ook in de verdediging nog steeds stevig van aanpakken weet.

UITBLINKEND TALENT

Een andere belangrijke rol was weggelegd voor het jonge talent Ismail Fakhir, die zes keer raak schoot. Hij nam als jonkie het team tijdens de moeilijke fases in de tweede helft op sleeptouw met zijn dreigende en beweeglijke spel. Bij 25-23 zorgde hij met een fraaie treffer voor de verlossende 26-23 met minder dan vijf minuten op de klok.

Hellas kende nóg een uitblinker in de ploeg: keeper Caspar Hovingh. Hij was er met een serie knappe stops en reflexen in belangrijke mate verantwoordelijk voor, dat de thuisclub op een 6-1 voorsprong kwam en vervolgens doorstootte naar 11-3. De schutters van EHC vonden de sterk optredende Hovingh steeds op hun weg. 

Bij EHC bleven te veel spelers onder hun normale niveau. Coach André van den Bosch was dan ook niet te spreken over de inzet van zijn discipelen. ,,Veel te slap begonnen. En we waren zo goed voorbereid. Misschien toch een vorm van onderschatting. Wij speelden de laatste weken goed en de spelers dachten misschien dat het nu ook wel zou lukken. Vooral omdat Hellas een aantal blessures had. Ze staan nu weer met beide voeten op de grond. Alleen hard werken kan ons punten opleveren.”

TE GROTE ACHTERSTAND

De slappe start van EHC bleef de ploeg na de rust (14-8) achtervolgen. Het spel werd wel beter, maar het lukte niet de achterstand weg te werken: 16-10, 18-13, 20-14, 22-16 en 24-18. Steeds bleef dat verschil van vijf, zes doelpunten onoverbrugbaar. Pas toen Bart Vinkesteijn, Djimmy Nolet, Pim Hessing en Zijad Dzidic voor 25-23 zorgden, leek er nog wat te halen voor de club uit Leidschendam-Voorburg. 

De jonge doelman Timo Geers, die ook al een strafworp stopte, verrichtte nog een paar goede reddingen. Maar ook hij kon niet verhinderen, dat vervolgens Ismael Fakhir en de beweeglijke Antón Rodriguéz voor de beslissende 27-24 zorgden. Waarna vervolgens het feest in de clubtent kon beginnen. 

Doelpunten Hellas: Ismael Fakhir (6), Léon van Schie (5), Loek van Bergen en Henegouwen (5), Antón Rodriguéz (4), Martijn Poot (2), Thierry van Zundert (2), Yannick van Zundert (1), Olivier Beltman (1) en Twan Klompé (1). 

Doelpunten EHC: Wessel de Rijk (5), Djimmy Nolet (4), Youri Verschut (4), Bart Vinkesteijn (3), Zijad Dzidic (2), Tim Lammers (2), Pim Hessing (2), Remco Hooijmans (1) en Daan Kulker (1). 

Scheidsrechters (***) : Yvonne Wijtenburg en Marieke Smit floten een prima wedstrijd. Ze voelden de rivaliteit goed aan en lieten zo veel mogelijk doorspelen waar dat kon. Dat kwam het spel ten goede. Ze hadden een goed contact met de coaches en spelers, waardoor er geen vervelende zaken ontstonden.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Hellas bestaat 95 jaar!
DERBY HELLAS TEGEN EHC ONDER DRUK DOOR BLESSURES EN BESMETTINGEN