SUCCESVOLLE ZATERDAGAVOND VOOR REGIOPLOEGEN EREDIVISIE

SUCCESVOLLE ZATERDAGAVOND VOOR REGIOPLOEGEN EREDIVISIE

Het was zo’n zaterdagavond waarop alle ploegen uit de Haags/Westlandse regio in de eredivisie konden juichen. Quintus won de topper in Zuid-Limburg knap met 28-32 van BFC. WHC/Hercules herstelde zich prima van de uitschakeling in de beker en klopte Feyenoord met 35-31. EHC leverde een uitstekende prestatie door Opleidingsteam Aalsmeer met 40-36 naar huis te sturen. Hellas kende weinig problemen met het laag geklasseerde Havas: 37-24.

De Hagenaars hadden niet zo’n moeilijke avond tegen Havas uit Almere. Met 37-24 won het team van het technisch duo Joris Witjens/Björn Budding  met overtuigend spel en op basis van een sterke verdediging. Daarachter blonk de jeugdige keeper Storm Bolman met 54% stoppercentage opnieuw uit in het doel bij Hellas. Zes minuten voor het einde mocht ook de B-junior Hendrik Pantel zijn debuut maken tussen de palen en ook hij had een paar mooie stops.

Coach Witjens kon dan ook tevreden terugblikken: ,,Een lekker potje. Het was vooraf al duidelijk, dat wij de bovenliggende partij moesten zijn. Bij de rust was het al 19-10 door snelle combinaties, mooie acties en een scherpe dekking.”

Vooral Pim van Starrenburg viel op met zijn sterke spel aan de cirkel. Ook de hoekspelers waren goed snel in de tegenaanval en effectief in de afronding. Ismael Fahkir blonk uit door zijn handige spel in de opbouw met goed samenspel met zijn teamgenoten en door fraaie 1op1 acties.

Doelpunten Hellas: Thierry van Zundert (7), Pim van Starrenburg (6), Martijn Poot (6), Twan Klompé (4), Kevin Pronk (4), Ismael Fahkir (3), Thomas Beltman (2) en Michael Pronk (2). 

AD SPORT/PETER LOTMAN

ABC Christmas party!
OUDE GLORIE VAN HELLAS ZORGT VOOR SENSATIE IN BEKERTOERNOOI