OUDE GLORIE VAN HELLAS ZORGT VOOR SENSATIE IN BEKERTOERNOOI

OUDE GLORIE VAN HELLAS ZORGT VOOR SENSATIE IN BEKERTOERNOOI

De grootste verrassing in het bekertoernooi bij de mannen was in de regio Den Haag zonder twijfel de 30-26 overwinning van Hellas 3 op WHC/Hercules. Het derde team van Hellas, dat uitkomt in de tweede divisie, bestaat voor een belangrijk deel uit vedetten van weleer die bijvoorbeeld in 2008 landskampioen werden.

WHC/Hercules komt uit in de eredivisie en bestaat uit jonge, veelbelovende spelers. Toch lukte het niet om het leeftijdsverschil met het spelen van een hoog tempo tot uitdrukking te brengen. De ervaring en slimheid van de geroutineerde Hellenen bleek uiteindelijk toch te veel voor het Combinatieteam van Wesley Hage.

Vooral in een groot deel van de eerste helft was Hellas veruit de bovenliggende partij. Waarbij het meehielp, dat keeper Jari Stam bijna alle schoten van de tegenstander stopte. Stam was destijds al een voortreffelijke doelman en moest helaas stoppen vanwege zijn werk.

Hij wisselde gisteren af met collega Rick Klompé.

De thuisclub kwam op een bepaald moment zelfs op een voorsprong van tien doelpunten.

Het technisch vernuft bij spelers als Eelco Overkleeft, Roald Stuiver, Jasper Snijders (ex Volendam) en Joris Witjens was nog steeds duidelijk zichtbaar. En ook de listige schoten waren de keeper van WHC/H vaak te machtig.

Joris Witjens, de huidige trainer/coach van het eerste team van Hellas, leefde zich heerlijk uit met zijn befaamde draaiballetjes. Léon van Schie, Maarten Barendrecht, Jeroen Sebel, Vincent Hofland maken ook deel uit van het illustere gezelschap, dat gecoacht wordt door Hans Bal en Edwin Hofland. Een aantal van die sterren was geblesseerd.

Witjens, die zichzelf gelegenheidsinvaller noemt: ,,Het was een lekker potje. Zij begonnen heel snel, maar Jari stopte bijna alles en daar werden zij wel onzeker van. Met slim aanvalsspel konden we een mooie marge opbouwen. Tegen het einde ging de conditie parten spelen, maar we hielden stand.”

En collega Hage: ,,Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Geen beleving, maar dan nog moet je die wedstrijd winnen. Snel vergeten, niet langer over praten en focussen op de competitie.”

In de slotfase werd duidelijk wat WHC/Hercules de hele wedstrijd had moeten doen: tempo spelen en de tegenstander onder druk houden. Want in dat slotkwartier maakten de mannen van coach Hage nog vijftien doelpunten en daarvoor slechts elf.

Zodoende viel de uitslag met 30-26 nog mee, maar het kon toch de teleurstelling over de gevoelige nederlaag niet wegpoetsen. En de ‘oude’ garde van Hellas vierde de overwinning als een kampioenschap.

AD SPORT/PETER LOTMAN     

SUCCESVOLLE ZATERDAGAVOND VOOR REGIOPLOEGEN EREDIVISIE
STORMACHTIGE OPMARS BIJ HELLAS TUSSEN DE PALEN