Talisa Groen heeft nu eindelijk ook haar landstitel

Talisa Groen heeft nu eindelijk ook haar landstitel

 

Den Haag – Met de armen in de lucht en gebalde vuisten liep ze over de speelvloer in de Amsterdamse sporthal Elzenhagen. Eindelijk was het de Haagse handbalster Talisa Groen gelukt landskampioen te worden. Met VOC klopte ze zesvoudig titelhouder Dalfsen met 24-23.

Vorig seizoen ging het nog net mis. Toen verloor Groen in de beslissende partij van datzelfde Dalfsen. De 27-jarige spelverdeelster besloot nog een jaar door te gaan. ,,Ik wilde beslist een keer die schaal omhoog houden en een gouden medaille om mijn nek hebben.”

,,De teleurstelling was destijds enorm. Daarom is nu de vreugde zo groot”, glunderde de talentvolle handbalster die tien jaar uitkwam voor het Haagse Hellas. In 2005 zat ze als junior op de bank bij Hellas toen onder coach Erik van der Wel de titel naar Den Haag werd gehaald. ,,Ik was toen nog een jonkie en ondanks wat speelminuten was dat niet echt mijn landstitel.”

OVERSTAP

Omdat de kansen op een titel bij Hellas verdwenen, besloot Groen de overstap te maken naar het Amsterdamse VOC. ,,Ik wilde een titel winnen waaraan ik echt mijn bijdrage kon leveren. Dat was zaterdag het geval. Ik heb de afgelopen twee jaar veel en hard getraind. Mijn sociale leven stond op een laag pitje. Het was dus zwaar, maar met zo’n beloning is het de moeite meer dan waard.”

In het begin moest Groen wennen bij VOC, maar inmiddels is zij een solide basiskracht die vanaf de midopbouw de lijnen uitzet. Donderdag gaat zij met haar team opnieuw de strijd aan met Dalfsen, maar dan voor de beker.

Groen: ,,Het zal heel zwaar worden. Dalfsen is een sterke ploeg. Maar dit hebben wij alvast. Dat neemt niemand ons meer af.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Activiteiten komend weekend
Activiteiten komend weekend