Thierry en Yannick met Hellas naar de top

Thierry en Yannick met Hellas naar de top

‘HET BESTE ERUIT HALEN’

Ze hebben er even op moeten wachten, maar sinds kort spelen Thierry en Yannick van Zundert dan toch in één team. De handballende broers strijden met Hellas om de titel in de eredivisie. Een dubbelportret waarin de Hagenaars elkaars karakter belichten.

Wat is jouw sterkste punt en wat wil je verbeteren?

Thierry van Zundert (24 jaar; studie Master Clinical Neuropsychology afgerond).

,,Mijn grootste kwaliteiten zijn snelheid en lenigheid. Ook heb ik een goede knikworp vanaf de rechterhoek. Verder vind ik het belangrijk een teamspeler te zijn. Ik kan nogal onrustig zijn, waardoor mijn acties verdedigend en aanvallend chaotisch worden. Dit kan leiden tot het maken van fouten. Het gaat beter dan vroeger, maar de rust bewaren wil ik verbeteren.”

Yannick van Zundert (17; 5E jaar VWO Segbroek College).

,,Ik ben snel en beweeglijk. Ook ben ik een teamspeler. Of ik in het veld sta, op de bank zit of in het publiek aanwezig ben, ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen. Ik moet leren wat kalmer te worden in mijn acties. Eerst de bal vangen en daarna de actie maken in plaats van alles tegelijk.”

Wat is de kracht van jouw broer en wat moet hij verbeteren?

Thierry van Zundert: ,,Yannick is behendig en snel. Hij heeft onuitputtelijke energie en  doorzettingsvermogen. Ook is hij snel op zijn voeten. Hij moet leren de rust te bewaren in zijn schoten en acties. Soms wil hij alles tegelijk doen en dat lukt niet.”

Yannick van Zundert: ,,Thierry is slim en hij snapt het spelletje goed. Op welke positie de coach hem ook neerzet, hij zal altijd zijn uiterste best doen en zich waarmaken op die plek. Hij is soms wat chaotisch en moet leren rustiger te zijn met het afronden.”

Wat bewonder je in het karakter van jouw broer?

Thierry: ,,De positiviteit en vrolijkheid van Yannick. Hij zal je altijd met een lach te woord staan. Hij heeft een grote werklust en blijft zich inzetten voor het team. Hij ontwikkelt zich sterk en is altijd gemotiveerd. Een belangrijke eigenschap voor een topspeler.”

Yannick: ,,Ik heb Thierry altijd als een voorbeeld voor mij gezien, binnen en buiten het veld. Ik kan nog veel van hem leren. Hij is altijd behulpzaam als je een probleem hebt en hij probeert te helpen bij het zoeken naar een oplossing. Ook zorgt hij voor een leuke sfeer in de groep.”

Wat zijn jullie ambities?

Gezamenlijk: ,,Op hoog niveau spelen en trainen. Het beste uit onszelf halen. Dat kan bij Hellas. We hebben het enorm naar onze zin. Een onwijs leuke en talentvolle groep waarmee hard wordt gewerkt. De nieuwe trainer Fernando Nunes heeft veel ervaring en dat merk je in zijn aanpak. We kunnen veel van hem leren. De sfeer op de club is top. We trainen en coachen ook een jeugdteam. Al onze vrienden spelen hier, dus we zijn niet van plan weg te gaan.”

Kan Hellas kampioen worden?

,,We maken zeker kans op de titel, maar er zijn meer sterke ploegen. Ons team is een goede mix van ervaren spelers en jonge talenten. De kracht van ons team is, dat we voor elkaar willen werken. We kennen elkaar goed en de jonge gasten worden prima opgevangen. Een sterk teamgevoel. Dát is een goede basis om iets te bereiken.” 

 AD SPORT/PETER LOTMAN

DERBY’S HOOGTEPUNTEN VAN HET SEIZOEN

De derby’s tussen de mannen van Hellas en Quintus zijn de hoogtepunten van het seizoen. Dit jaar staat de clash eindelijk weer op de rol, nadat de Westlanders weer uitkomen in de eredivisie. Zaterdag treffen de rivalen elkaar aan de Laan van Poot (aanvang 20.00 uur) voor de tweede keer. Inzet is dit keer naast prestige óók de eerste plaats. Het duel in Kwintsheul eindigde in 22-22 na een zinderend spektakel.

Hellas bouwt aan de toekomst
Derby tussen WHC/Hercules en Hellas gekenmerkt door respect