Hellas bouwt aan de toekomst

Hellas bouwt aan de toekomst

‘Geen mislukt seizoen maar leerzaam jaar’

Even leek het erop, dat de handballers van Hellas de play-offs voor de BENE-League zouden halen. In de slotfase van de competitie ging het toch nog mis. Coach Fernando Nunes en drie sterkhouders leggen uit hoe dat kwam.

Seizoen mislukt?

Trainer/coach Fernando Nunes: “Beslist niet. Toen we aan de competitie begonnen, wisten we dat het zwaar zou worden. We moesten het team herbouwen met jonge spelers rondom de ervaren krachten die waren gebleven. Onze doelstelling was zo hoog mogelijk eindigen, maar play-offs halen was geen doel op zich. Bouwen aan de toekomst was prioriteit nummer één. Een volwassen team creëren stond voorop.”

Routinier Ubbo Starrenburg: “Het is jammer, dat we het niet hebben gehaald, maar mislukt wil ik het niet noemen. Wij kregen een nieuwe trainer met een niet-Nederlandse aanpak en dat was wennen. Bovendien was de samenstelling van het team anders door het vertrek van een aantal spelers en het inpassen van jonge talenten. Het is knap, dat we zo lang hebben kunnen meestrijden om plaats één en twee. Vooraf hadden we daarvoor getekend.”

v.l.n.r. coach Fernando Nunes, Loek van Bergen en Henegouwen (15), Kevin Pronk (17) en Ubbo Starrenburg (20), foto Jet van Bergen en Henegouwen

Aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen: “Gelet op de resultaten van de laatste weken en de stand op de ranglijst lijkt het een mislukt seizoen. Ondanks de transfers en de blessures hebben wij toch meegedaan in de top van de eredivisie. Dus hebben wij juist een sterk seizoen gedraaid. Mede door de jonge gasten die hun kans met beide handen hebben gepakt.”

Jong talent Kevin Pronk: “We hebben lang bovenin meegestreden en dan is het wel zonde dat we het op het laatst hebben weggegeven. Maar niemand had gedacht, dat we zo lang zouden meedoen voor de play-offs. Dus mislukt, nee.”

Waarom ging het mis?

Nunes: “In de beslissende fase misten wij een aantal ervaren spelers vanwege blessures. Dat brak ons op, vooral ook in de verdediging. Dat was juist het onderdeel waaraan we zo hard hadden gewerkt. Daarom overheerst de teleurstelling, omdat de spelers een hogere klassering verdienden.”

Starrenburg: “De krappe selectie heeft ons parten gespeeld. Met het wegvallen van Wessel Coster, een bepalende speler, kwamen we aanvallend en verdedigend in de problemen. De

jonge gasten hebben dat goed opgevangen, maar het was duidelijk dat er in de samenwerking nog finetuning nodig is.”

Pronk: “Na het verlies tegen BFC geloofden wij niet meer in onszelf. We lieten daarna te weinig van ons goede spel zien. De overtuiging was weg.”

Positieve punten voor de toekomst?

Nunes: “Hellas beschikt over talentvolle jeugdspelers en dat werkt motiverend voor de toekomst. Zij hebben veel bijgeleerd en dat geeft vertrouwen dat we verder kunnen groeien. Ze zijn leergierig en willen knokken voor Hellas.”

Starrenburg: “Met de vaste kern en de jeugdige aanwas gaat Hellas ook volgend seizoen weer meedoen in de top van de eredivisie. De meeste spelers in dit team gaan door.”

Van Bergen en Henegouwen: “Met het behouden van onze ervaren spelers, aanvulling uit de jeugd en nieuwkomers kunnen we bouwen aan een mooie ploeg.”

Pronk: “Ik kreeg veel speeltijd op de belangrijke middenopbouwplaats en heb daardoor veel geleerd. Dat neem ik mee naar volgend seizoen.”

AD SPORT – Peter Lotman

MAARTEN ROESTENBURG NIEUWE TRAINER/COACH HELLAS
Thierry en Yannick met Hellas naar de top