TIJDSTRAFFEN IN SLOTFASE WORDEN HELLAS FATAAL

Lang leek het er op, dat het eredivisieduel tussen het Opleidingsteam Aalsmeer en Hellas in een gelijkspel zou eindigen. Met nog vijf minuten op de klok was het 24-24 nadat de Hagenaars een 21-24 voorsprong hadden prijs gegeven. Door drie tijdstraffen voor Hellas in de slotfase pakte Aalsmeer echter alsnog de volle winst met 27-24.

De teleurstelling over zo veel onrecht was groot in het Haagse kamp. Maar de scheidsrechters André Hommen en Laurens van Kessel konden bijna niet anders. Het waren vertredingen waarvoor je een tweeminutenstraf kón geven. Het arbitrale duo, dat een prima partij floot, twijfelde ook geen moment en dus stond Hellas in de cruciale laatste minuten steeds in ondertal met vier spelers.

Met de nederlaag kreeg het team van Maarten Roestenburg in feite iets te weinig. De ploeg knokte als sterk collectief en bleef via een 12-13 voorsprong bij de rust en 21-23 na twintig minuten in de tweede helft steeds op voorsprong. Bij 21-24 ging het dan toch nog mis. Aalsmeer, gecoacht door René Romeijn, profiteerde van een aantal technische fouten bij de Hellenen. Bovendien brak het ondertal de Haagse ploeg flink op.

Fatale tijdstraffen

Van 21-24 werd het 24-24 en toen kondigde de fatale afloop zich eigenlijk al aan. De thuisploeg profiteerde van de overtalsituaties en trok zich uiteraard niets aan van de frustraties bij Hellas. Door twee strafworpen en een break voor Aalsmeer moesten Roestenburg en zijn mannen teleurgesteld huiswaarts keren.

Positieve punten waren er ook: Thierry van Zundert speelde een prima wedstrijd en scoorde uit de hoek en de breaks zeven keer. Kevin Pronk was ook dit keer een uitblinker. Niet alleen vanwege zijn zes doelpunten, maar ook door zijn gedreven aanvalsacties. Doelman Rens Hulspas had een serie prima reddingen op belangrijke momenten.

Coach Roestenburg, die cirkelloper Pim van Starrenburg wegens een hielblessure moest missen, kon tevreden zijn over zijn jeugdige formatie. Op de inzet en werklust viel niets aan te merken.

Doelpunten Hellas: Thierry van Zundert (7), Kevin Pronk (6), Pim van Drimmelen (4), Loek van Bergen en Henegouwen (2), Tim Fennis (2), Thomas Beltman, Olivier Beltman en Wessel Coster.