Van de voorzitter – 4 januari 2013

Van de voorzitter – 4 januari 2013

Iedereen een heel gezond, sportief en gezellig 2013!

Het nieuwe jaar is traditioneel gestart met het oliebollentoernooi, waarbij verschillende teams hun uiterste best gedaan hebben om de champagne en de oliebollen er uit te lopen. Mooie combinaties, weergaloze vliegertjes en dramatische aanspeelballen wisselden elkaar af en maakten het een mooi begin van het nieuwe jaar. Na afloop is gezamenlijk het glas geheven als afscheid van een bijzonder 2012 en op de kansen die 2013 voor ons in petto heeft.

2012 was weer een jaar met vele memorabele momenten, die we kunnen bijschrijven aan de rijke clubhistorie. Het feest voor het 85 jarig bestaan, het onverwachte en mooie landskampioenschap van de heren A in de zaal, de degradatie van de heren uit de eredivisie, het beachhandbal bij Gotcha op een veelal zonovergoten strand, het voorjaarskamp, het trainingskamp in de herfstvakantie en ga zo maar door. Vele momenten waar we met plezier (en soms verdriet) op terugkijken.

Helaas hebben we ook aan het einde van het jaar afscheid genomen van Erik als hoofdtrainer van de damesselectie. Het verschil van inzicht tussen groep en Erik was te groot om de samenwerking voort te zetten. Gelukkig blijft Erik wel de meiden B trainen. Daar zijn we als club bijzonder blij mee, want wij weten allemaal dat Erik het beste uit de jeugd haalt en hen als geen ander weet klaar te stomen voor het grote werk.

2013 biedt weer vele uitdagingen:

–          Dames 1 gaat voor de kampioenspoule en wie weet waar ze dan kunnen eindigen…Dames 2 gaat voor handhaving in hun klasse…

–          Heren 1 gaat voor promotie terug naar de eredivisie, of via rechtstreekse promotie of via de strijd met de periodekampioenen…Heren 2 zal er ook alles aan doen om in de klasse te blijven..

–          De dames A hebben hun zinnen gezet op het NK en als het aan Bas en zijn meiden ligt, dan gaan ze het kunstje van de heren A gewoon kopiëren dit jaar…

–          De jeugd gaat voor verdere uitbouw van hun kwaliteiten

Maar bovenal geldt voor de vereniging dat het plezier in het spel altijd aanwezig is. Vanuit het plezier is de arbeid die verricht moet worden om het beste uit jezelf te halen, altijd makkelijker te leveren dan wanneer dat ontbreekt. Daarnaast zullen we ook als vereniging de schouders moeten rechten om een aantal zaken goed op de rit te houden. De leveringsplicht die wij als vereniging hebben voor secretaris/tijdwaarnemers bij wedstrijden en scheidsrechters wordt niet vanzelf ingevuld. Daar moeten we met z’n allen ook iets voor doen, iedereen kan daar zijn steentje aan bijdragen. Dus schroom niet om de club te helpen als dat een keer gevraagd wordt.

Financieel zullen we ook een stapje harder moeten lopen. De financiële crisis gaat niet helemaal aan ons voor bij – toiletten bemensen bij evenementen is er al een aantal jaar niet meer bij, het NHV vraagt ons nog steeds om een grote eigen bijdrage voor het oplossen van hun tekort, het blijft lastig om nieuwe sponoren te werven – terwijl we wel voor uitgaven staan die noodzakelijk zijn (bijv. reparatie van het dak van de clubtent). In de roadshow  die het bestuur de komende maand zal houden langs alle groepen, zullen we aangeven hoe wij denken dat we hiermee om moeten gaan. Daarbij blijft het uitgangspunt dat het handbal voorop staat, maar moeten we ons allemaal beseffen dat ‘voor niets alleen de zon opgaat’.

Ik heb er in ieder geval weer veel zin. Komend weekeinde staan er al weer veel wedstrijden op het programma zodat we allemaal weer kunnen genieten van de verrichtingen van onze kanjers. Laten we ze allemaal steunen en zo met elkaar een TOPjaar maken van 2013!!

 Anneke van Zanen-Nieberg

VERSCHIL IN PRESTATIEDRANG
Secretaris/ tijdwaarnemers gevraagd