Vertrek Hans van Dijk kwam voor Hellas als verrassing

Vertrek Hans van Dijk kwam voor Hellas als verrassing

Het aangekondigde vertrek van trainer/coach Hans van Dijk en zijn staf was voor Hellas een complete verrassing. Niets wees er aanvankelijk op, dat de succesvolle oefenmeester de Haagse eredivisieclub zou gaan verlaten. Integendeel, men hoopte erop dat hij zeker nog een seizoen zou doorgaan.

Aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen: ,,Wij zagen het niet aankomen en we hadden ook graag volgend seizoen met hem samengewerkt. Het ging op alle vlakken heel goed. We zullen zijn keuze moeten accepteren, hoe jammer dat ook is. Nu gaan we ons volledig focussen op de rest van het seizoen om daar een succes van te maken.”

Verschil van inzicht op het gebied van talentontwikkeling heeft Van Dijk tot zijn beslissing gebracht. De voormalig topspeler en international kon het niet eens worden over het te volgen traject van Hellas als topclub in de toekomst.

Van Dijk: ,,Dat neemt niet weg, dat we het seizoen in stijl willen afsluiten. We gaan met z’n allen voor het optimale en daar leggen we nu de nadruk op. We willen kampioen worden en promoveren naar de BENE-League. Aan die ambitie verandert niets. Als dat lukt, kunnen we terugkijken op een mooie periode waarin we qua prestaties super hebben gepresteerd én ook veel plezier hebben gehad. Remco Jacobs, Dave Sterk en ik hebben als staf bijzonder plezierig gewerkt met deze selectie.”

Een aantal basisspelers heeft inmiddels laten weten ondanks het vertrek van Van Dijk ook volgend seizoen Hellas trouw te blijven. Met andere spelers worden op dit moment gesprekken gevoerd. Ook de succesvolle keeperstrainer Bart Uijtdebroek heeft al aangegeven de keepers te blijven begeleiden.

Het is nog niet bekend wat Hans van Dijk gaat doen, maar hij zal zeker niet lang zonder club zitten gelet op zijn aanpak en prestaties.

Voor Hellas rest de lastige taak op zoek te gaan naar een adequate vervanger.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Hellas toont klasseverschil in regiofinale beker
Hans van Dijk gaat Hellas verlaten