VROUWEN HELLAS MOGEN KOMEND SEIZOEN NAAR DE TWEEDE DIVISIE

VROUWEN HELLAS MOGEN KOMEND SEIZOEN NAAR DE TWEEDE DIVISIE

TRAINER PAUL VAN DIJK WERKT MET ZIJN STAF AAN TERUGKEER OP HOOGSTE NIVEAU

Er is handbalvereniging Hellas veel aan gelegen ook de vrouwentak weer naar een hoger plan te tillen. De gloriejaren van weleer met de landelijke en internationale successen moeten weer terugkomen. Paul van Dijk, de vorig jaar benoemde trainer/coach, doet daar inmiddels alles aan met zijn staf. Een mooi steuntje in de rug is het bericht van het NHV dat hij met zijn team komend seizoen mag uitkomen in de tweede divisie.

Van Dijk, ooit zelf een voortreffelijk opbouwspeler en schutter, over dat buitenkansje: ,,We hadden een driejarenplan met als doel om twee keer te promoveren. De eerste stap is nu dus al eigenlijk gezet. Hellas bestaat in 2027 honderd jaar en het zou natuurlijk geweldig zijn als we in het seizoen 2026/2027 dan weer op het hoogste niveau acteren. In feite is dat onze droom.”

In het nieuwe seizoen gaan er de nodige zaken veranderen. Van Dijk: ,,We gaan flink verjongen. Een groot deel van de oudere speelsters heeft kenbaar gemaakt te willen stoppen of is zwanger. In de selectie komen twee toptalenten van de A-jeugd: Selle van der Linden en Dominique Kartopawiro. De andere talenten laten we nog doorgroeien bij de A- en B-jeugd. Maar ook van die jonge speelsters gaan we de komende jaren de vruchten plukken. Verder komen de  selectiespeelsters, Tessa Tramper, Annebel Jansen en Maaike van Zanen terug van zware blessures.”

GEROUTINEERDE KRACHTEN

,,Ook organisatorisch proberen we de aansluiting te maken. Volgend seizoen gaan we van tweemaal naar drie keer per week trainen plus nog een extra krachttraining. We merken dat het momentum en het enthousiasme er zijn. Daarom is het goed, dat we nu die stap maken naar de tweede divisie en dan door kunnen werken naar de eerste divisie.”

Van Dijk kan in zijn staf beschikken over een aantal zeer geroutineerde krachten. Wil Budding en Anneke van Zanen-Nieberg, beiden voormalig eerste teamspeelsters in de succesvolle periode van Hellas, vormen het begeleidingsteam. Bart Uijtdebroek, die al zo veel keepers heeft opgeleid tot topniveau, neemt de doelverdedigsters onder zijn hoede. Coach van het tweede team is Jasper de Vries.

Van Dijk enthousiast: ,,Voldoende kennis dus en vooral veel ervaring om er de komende jaren vol tegenaan te gaan en te proberen in de toekomst oude tijden te laten herleven.”

AD SPORT/PETER LOTMAN      

Enquête onderzoek Sportpark Laan van Poot
Hellas wint bij Volendam 2