Wessel Coster wil met koppositie Hellas op wereldreis

Wessel Coster wil met koppositie Hellas op wereldreis

Den Haag – De handballers van Hellas zijn bezig aan een sterk seizoen in de eredivisie. Zaterdag krijgt de koploper aan de Laan van Poot het opleidingsteam van Volendam op bezoek. Opbouwer en verdedigingsspecialist Wessel Coster is optimistisch over het resultaat.

Hoe liggen de kansen?

Coster: ,,Wij moeten elke wedstrijd vol aan de bak om te winnen en dat is tegen Volendam niet anders. Als wij kunnen brengen wat wij de afgelopen weken hebben laten zien, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.”

Waarom gaat het dit seizoen zo goed?

,,Wij spelen als team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast is het spelplezier hoog en geeft coach Hans van Dijk ons veel vertrouwen.”

Kunnen jullie kampioen worden?

,,Dat is zeker mogelijk, al wordt dat nog een hele klus. Het is mooi, dat we om de bovenste plaatsen op de ranglijst, maar de competitie is nog lang en er komen nog zware wedstrijden.”

Je gaat begin december op wereldreis. Dan wil je bovenaan afsluiten voordat je weggaat?

,,Ik heb nog vier competitiewedstrijden te gaan voordat ik aan de reis door Zuid Oost Azië begin. Het zou mooi zijn om met de koppositie te vertrekken. Al is het natuurlijk belangrijker om aan het einde van de competitie bovenaan te staan. Het is wel beter om op de eerste plaats te staan dan om in de achtervolging te moeten. De druk ligt nu vooral bij concurrent Houten.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

HS2 bekert dinsdag tegen WHC-Hercules 1
Wedstrijden komend weekend