Winst voor Hellas noodzakelijk

Winst voor Hellas noodzakelijk

De mannen van AJSports/Hellas ontvangen zaterdag (sporthal Laan van Poot; 21.00 uur) het Amsterdamse Aristos.

De Hagenaars moeten winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie BENE-League.

De laatste twee wedstrijden verspeelde Hellas drie punten. Het verloor thuis van concurrent DSF Arnhem en speelde gelijk bij BFC.

Ook tegen Aristos zal Hellas vol aan de bak moeten. De Amsterdamse ploeg van trainer/coach Maarten Roestenburg is een lastig te bespelen tegenstander. Zij knokken nog om weg te komen uit de onderste regionen.

Daar komt nog bij dat Roestenburg als voormalig oefenmeester van het Haagse Hercules diverse derby’s met Hellas heeft uitgevochten en die ploeg dus door en door kent.

Voor Hellas-coach Hans van Dijk en zijn team is het dus zaak om het ritme van voor de winterstop te hervinden en zodoende zicht te houden op plaats 1 of 2 van de eredivisie.

Stand top-5 met nog vijf wedstrijden te gaan: Houten 28, Arnhem 25, Hellas 25, Tachos 23, E&O 22.

De nummers 1 en 2 van de eredivisie strijden met Quintus en Hurry-Up voor twee plaatsen in de BL.

VROUWEN

Voorafgaande aan de manen ontvangen de vrouwen van Hellas om 19.00 uur regiogenoot VELO. De Wateringse club van trainer/coach Bart de Koning is bezig aan een sterke opmars. Zij staan op de vierde plaats met 19 punten uit 15 wedstrijden.

Hellas heeft de punten hard nodig om onderin de tweede divisie weg te blijven. Het team van coach Justin Pronk staat achtste met 11 punten uit 15 duels.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Hellas heeft een prettige zaterdagavond
Activiteiten komend weekend