Zachtjes mijmeren over de titel

Zachtjes mijmeren over de titel

OPLEIDINGSTEAM QUINTUS IS VOLGENDE SLACHTOFFER VAN DE DADENDRANG VAN HELLAS

Den Haag – Ook de tiende wedstrijd bleven de handballers van Hellas ongeslagen. Met 39-27 had het team van coach Hans van Dijk geen kind aan het Opleidingsteam Quintus. Zachtjes durven ze bij de Hellenen te praten over de titel in de eredivisie.

De weg is nog lang voor de Hagenaars en zij moeten nog veel obstakels overwinnen. Ook was het tegenvallende Quintus geen echte graadmeter. Toch heeft Hellas dit seizoen laten zien aanspraak te mogen maken op het kampioenschap. Daarom vijf redenen waarom Van Dijk en zijn adepten kandidaat zijn voor de titel.

  1. TEAMGEEST

De grote kracht is dit seizoen de spirit in de ploeg en het spelplezier dat er vanaf spat. De spelers knokken voor elkaar en peppen elkaar op tijdens de wedstrijd. Dat is de verdienste van trainer Hans van Dijk en zijn begeleidingsteam. Aanvoerder Loek van Bergen en Hengouwen: ,,We kunnen van elkaar op aan. De spelers en de staf. Hans geeft ons veel vertrouwen en waar nodig zet hij duidelijk de puntjes op de i. De sfeer in de ploeg is optimaal.”

  1. TOPCOACH

Hellas heeft met Van Dijk een topcoach binnengehaald. Precies geschikt voor dit team. Hij kan putten uit een rijk verleden als topspeler bij Aalsmeer, Tachos, in België en de nationale ploeg. Van Dijk weet als geen ander wat er nodig is om op het hoogste niveau te presteren. Vertrouwen geven en spelers belangrijk maken. ,,Het is heerlijk werken met deze gasten. Ik hoef ze niet veel beter te leren handballen. Dan kunnen ze wel. Accenten leggen in de aanval en verdediging en voor de rest ervoor zorgen dat ze in zichzelf geloven.”

  1. SCHOTKRACHT

De Hellenen beschikken over veel spelers die makkelijk kunnen scoren. Tegen Quintus was Pepijn Michielsen geweldig op schot. Ook de bekeken schietende jongeling Donny Vink en Pim van Starrenburg aan de cirkel maakten indruk. Michielsen, die zonder moeite mee kan in de BENE-league: ,,De ene week scoort die veel en de week erna de ander. We wisselen elkaar af en dat is de kracht van de ploeg. Als de tegenstander één speler uitschakelt, neemt een ander het over.”

  1. VERDEDIGING

Ook tegen Quintus was de dekking, vooral in de openingsfase, nauwelijks te passeren. Met het middenblok Van Bergen en Henegouwen, Michielsen, Coster en Van Starrenburg staat er een solide defensie. Met daarachter de uitblinkende doelman Paul Vis, die met een serie  reddingen zijn vroegere club lang van scoren afhield. Wessel Coster vertrekt begin december voor een wereldreis. De dekkingsspecialist zal gemist worden. Daarom experimenteerde Van Dijk alvast met zijn opstelling.

  1. CREATIVITEIT

De Hellenen beschikken over veel creativiteit in het spel. Zij krijgen daarvoor ook de ruimte  van hun coach. Pepijn Michielsen is daar de belangrijkste exponent van. Naast een formidabel schot kan hij ook blindelings zijn teamgenoten aanspelen. Een no-look pass, achter zijn rug langs, zijwaarts vallend afspelen, hij beheerst het allemaal. Natuurlijk gaat er ook wel eens wat mis met die acrobatiek. Dat is inherent aan het risico dat hij in zijn spel legt. Zo’n speler is nodig om de aanvallende acties nóg dreigender te maken.

CONCLUSIE

Houten is volger op één punt en heeft uitgesproken dit seizoen perse te willen promoveren.  Van Dijk, die er zeven seizoenen met succes werkte: ,,Daarom ligt de druk bij Houten. Zij moeten en wij mogen. Wij doen er alles aan kampioen te worden en te promoveren. Zo prestatief  ben ik altijd geweest. Daarna zien we wel verder.”

Doelpunten Hellas: Pepijn Michielsen (10), Donny Vink (7), Pim van Starrenburg (6), Wessel Coster (5), Robin Nagtegaal (3), Loek van Bergen en Henegouwen (3), Thierry van Zundert (2), Ubbo Starrenburg, Glenn Lefel en Olivier Beltman.

Doelpunten Quintus: Ard Vollebregt (8), Collin de Vette (4), Sjoerd Verlaan (4), Stef van Kester (4), Stan Zwinkels (2), Antoni Reniers (2), René de Bakker, Kevin Landsweers en Patrick Broch.

WEDSTRIJDRAPPORT:

Amusementswaarde (***) : De echte derbysfeer ontbrak, omdat Hellas veel te sterk was. Toch was het een aangename partij om naar te kijken. Dat kwam vooral door de vaak prima combinaties en doelpunten van Hellas.

Scheidsrechters (****) : Laurens van Kessel en Adrian Tanasescu floten een voortreffelijke wedstrijd. Vooral in het begin, toen het nog een grimmige derby was, traden zij direct doortastend op. De strafopbouw was perfect, ze waren niet pietluttig en lieten waar dat kon lekker doorspelen. Het koppel liet zien dat het bezig is aan een ijzersterk seizoen.

Beste spelers: Keeper Paul Vis werd terecht verkozen tot Man of the Match. Hij was bij Hellas een enorme sta-in-de-weg tegen zijn oude club. Maar het had ook net zo goed Pepijn Michielsen kunnen zijn, die met zijn schoten en afpeelballen indruk maakte.

Bij Quintus was de van het eerste team ‘geleende’ Ard Vollebregt de meest opvallende speler.

AD SPORT/PETER LOTMAN

MAN VAN DE WEDSTRIJD

PAUL VIS EXCELLEERT TEGEN OUDE CLUB

Keeper Paul Vis van Hellas werd na afloop van het duel met Quintus bedolven onder de complimenten én uitgeroepen tot man of the match. Hij dreef zijn vroegere ploeggenoten tot wanhoop.

Vis glunderend: ,,Tegen oude vrienden spelen is altijd speciaal. Ik leefde er al een tijdje naar toe. Extra spanning dus. Ik wilde laten zien dat ik bij Hellas stappen heb gemaakt. Wij zijn als team goed bezig. We hebben die eerste plaats zelf afgedwongen door te doen waar we goed in zijn: lekker handballen en plezier maken.”

Bij de rust was het al 18-12 voor Hellas, dat vanaf het begin op alle onderdelen de beste ploeg was. Vooral de schotkracht van de Hagenaars was te veel voor de weifelend ingrijpende Westlandse verdedigers.

Met naast Vis hoofdrollen voor Michielsen, Vink en Van Starrenburg was het een ongelijke strijd.

 

 

 

 

 

Wedstrijden komend weekend
Benoemingen tijdens ALV