Bart Uijtdebroek: “oefensessie Feijenoordkeepers een succes”

Bart Uijtdebroek: “oefensessie Feijenoordkeepers een succes”

Den Haag – Eind vorig jaar kreeg Bart Uijtdebroek, succesvol keeperstrainer bij de Haagse handbalvereniging Hellas, de eervolle uitnodiging van de Feijenoord Academy om de jonge voetbalkeepers van Feijenoord te trainen. Inmiddels heeft die oefensessie plaatsgevonden in de sporthal aan de Laan van Poot.

Uijtdebroek: ,,Van ons waren de twee keepers uit het eerste team erbij, René de Knegt en Jari Stam. Van Feijenoord waren Ramon ten Hove en Jordy van Leeuwen aanwezig. Ramon is 18 jaar en heeft al eens een keer met het eerste meegedaan. Jordy is pas 16 jaar. We hebben een paar uur intensief getraind. Na de warming-up eerst wat voetenwerk. Daarna het gevoel gegeven van een handbal met hars. Dat was vreemd voor ze, maar het gevoel kwam snel. Daarna voetenwerk in combinatie met een bal en wat oefeningen voor de lenigheid gedaan.”

Vooral het positiespel was wennen voor de Rotterdamse goalies. ,,De halve cirkel schuiven voor je doel was vreemd voor ze. Een doelman bij voetbal keept vrij ‘vlak’ en de positie van de keeper ten opzichte van de bal is anders. Mij viel op, dat zij meer op de man staan dan op de bal. Ze willen veel met hun handen doen en vergeten hun benenwerk. Ik heb geprobeerd ze bij te brengen om het optimale resultaat te halen met de minst mogelijke energie. Kortste weg naar de bal, geduld hebben en blijven kijken.”

,,De eerste keer was nog wat onwennig, waardoor ik bepaalde zaken langer moest uitleggen. Maar het was een groot succes. Lekker trainen, beetje discussiëren en veel leren van elkaar. Een topdag. Er komt zeker een vervolg en dan geef ik de training in de Topsporthal in Rotterdam”, aldus de enthousiaste Uijtdebroek.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Dilemma voor Hellas in derby tegen Hercules
HS1 bekert tegen Aalsmeer