Caspar Hovingh: ‘Ik mis het sociale verenigingsleven’

Caspar Hovingh: ‘Ik mis het sociale verenigingsleven’

Voor de actieve handballers valt het niet mee om vanwege het coronavirus machteloos te moeten wachten totdat het sein weer op groen wordt gezet. Ook voor de keeper van Hellas, Caspar Hovingh, is dat een zware opgave. ,,Ik mis het sociale verenigingsleven.”

De Haagse doelman realiseert zich dat het niet anders kan. ,,Ik verveel me enorm, maar het is voor de goede zaak op dit moment, zullen we maar zeggen. Ik ben gezond en de mensen in mijn omgeving ook. Daar ben ik heel blij mee. Dat is het belangrijkste.”

Extra aandacht voor de studie?  Hovingh: ,,Ik studeer niet echt meer dan normaal. Simpelweg, omdat er niet meer is om te studeren. Mijn schriftelijke tentamens zijn ook uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dat verlicht de studielast enorm. De projecten worden met enige aanpassingen wel afgemaakt, dus daar zit nu al mijn studietijd in.”

SOCIALE ASPECT

Vooral het handbal mist Caspar Hovingh enorm. ,,De combinatie van trainingen, wedstrijden en het trainen en coachen van de D-jeugd bij Hellas zorgden ervoor dat ik zeven dagen per week op de club was. Nu dat is weggevallen, heb ik enorm veel tijd over. Ik mis het heel erg, zowel mijn teamgenoten als de kinderen die ik training geef.”

Ook het verenigingsleven is belangrijk voor Hovingh. ,,Hellas is een heel sociale vereniging met veel activiteiten en met mensen met wie ik veel contact heb. Dat sociale aspect mis ik en dat valt niet mee. Door de online lessen heb ik nog wel een vast patroon in mijn dagen zitten. Dat zorgt ervoor, dat ik elke dag toch op tijd opsta en dus ook niet het dag-en-nacht-ritme ga omdraaien als het ware. Doordat ik zoveel energie over heb, merk ik wél dat het lastig is om in slaap te vallen.”

Hovingh houdt zichzelf in vorm. ,,Ik train mezelf op dit moment door twee tot drie keer in de week een half uur hard te lopen. Omdat het nog ongeveer vijf maanden is tot de eerste competitiewedstrijd, gebruik ik deze tijd vooral om te herstellen van de kleine pijntjes. Naarmate we dichterbij de start van het seizoen komen, zal ik mijn trainingsintensiteit verder opschroeven om topfit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen.”

STERK SEIZOEN

Met gemengde gevoelens kijkt de gepassioneerde doelman terug op de voorbije competitie. ,,Persoonlijk is het seizoen door een aantal blessures niet gelopen zoals ik had gewild. Maar als team hebben wij een sterk seizoen gedraaid. In vergelijking met vorig jaar zijn we vier basisspelers kwijtgeraakt, maar desondanks hebben we maar twee plekken ingeleverd. Bovendien hebben we veel pech gehad met blessures. Er is geen wedstrijd geweest, dat we met een volledig fitte opbouwrij hebben kunnen spelen. Voordeel daarvan was wél, dat de A-jeugd veel heeft kunnen leren door speelminuten te maken.”

Caspar Hovingh kijkt met verlangen uit naar het nieuwe seizoen. ,,Er verandert niet zo veel bij ons. De staf blijft compleet en dat is fijn. Ook de selectie blijft voor het overgrote deel in tact. Doordat iedereen een jaar extra ervaring erbij heeft, verwacht ik dat het een succesvol seizoen kan worden. De eredivisie wordt interessant. De verschillen in de top worden zo mogelijk nog kleiner.” 

AD SPORT/PETER LOTMAN            

Keeper Rob Goudriaan van Hellas naar Volendam
Troy Oranje van Hellas naar Quintus