COACHES EREDIVISIE GEVEN PROGNOSE VOOR TOP-5

COACHES EREDIVISIE GEVEN PROGNOSE VOOR TOP-5

BFC EN QUINTUS DE FAVORIETEN

Het is onbegonnen werk om voorspellingen te doen over de eindstand van de competitie. Maar wél altijd heel leuk om te lezen. Daarom vroegen we de trainers van onze regioploegen Quintus, Hellas en WHC/Hercules, alsmede nog een aantal coaches van de andere topploegen in de eredivisie naar hun prognose. Een top-5 van de deskundigen met een korte toelichting.

GEERT HINSKENS/JACK VAN LIER (QUINTUS) 

 1. WHC/HERCULES
 2. BFC
 3. QUINTUS
 4. LIONS
 5. E&O

,,WHC/Hercules heeft nieuw coach-duo. Ambitieus in de media. Grote groep met kwaliteiten. 

BFC is behoorlijk versterkt met veel ervaring. Was vorig seizoen al een goede ploeg. Is alleen maar beter geworden.

Lions is altijd sterk met goed opgeleide spelers. E&O is wel wat kwijt geraakt, maar houdt voldoende kwaliteit over om bovenin mee te doen.

Wij hebben een nieuwe ploeg. De nieuwelingen moeten nog op elkaar ingespeeld raken. We zijn ervaring kwijtgeraakt en hebben er jonge talenten voor terug gekregen. Dat moet nog wennen.” 

MAARTEN ROESTENBURG (HELLAS)

 1. BFC
 2. QUINTUS
 3. WHC/HERCULES
 4. HOUTEN
 5. HELLAS

,,BFC is een sterk collectief. Zeer goede ploeg met talent en ervaring. 

Quintus is het aan de stand verplicht om hoog te eindigen. 

WHC/Hercules is een goede combinatie van jong talent en ervaren spelers. Hebben goed ingekocht. 

Houten is moeilijk in te schatten. Is veel goede spelers kwijt geraakt. Blijft toch een sterk team met een goede coach en goed topsport beleid.

Hellas is een ploeg die al lang bij elkaar is en ook heel fit is.

De plaatsen 3 t/m 9 liggen erg dicht bij elkaar. De opleidingsteams van Lions en Aalsmeer  zijn ook altijd erg sterk. Arnhem en E&O zijn moeilijk te peilen, maar zijn zeker een gevaarlijke outsider.”

BART DE KONING/RICHARD RIJKENS (WHC/HERCULES)

 1. BFC
 2. QUINTUS
 3. HOUTEN
 4. HELLAS
 5. E&O

,,BFC timmert aan de weg en heeft er veel ervaring bij gekregen. En zij hadden al een ervaren ploeg. De meest complete ploeg, die de stap naar de BENE-League ook wel aandurft.

Quintus is behoorlijk versterkt. Zij moeten nog wel ingespeeld raken.

Houten neemt de ervaring mee vanuit de BENE-League. Nieuwe staf met veel energie en talentvolle spelers. 

Hellas heeft een gelouterde ploeg met groeiend jong talent. Altijd stabiel elk seizoen.

E&O hoort erbij in de top-5, al weten we niet zo veel van ze. Speelde vorig seizoen goed en effectief handbal. Dat zullen ze nog niet verleerd zijn.” 

FREEK GIELEN (HOUTEN)

 1. BFC
 2. QUINTUS
 3. HELLAS
 4. E&O
 5. HOUTEN

,,BFC heeft een sterke ploeg, veel ervaring en nog meer versterkt ten opzichte van vorig jaar. Afgelopen seizoen kwamen ze net tekort tegen de top-2. 

Quintus is op veel posities wat verzwakt, maar heeft een brede selectie. De handbalervaring van Geert Hinskens zal ze kunnen helpen de details te verbeteren.

Hellas is nauwelijks veranderd, dus zal net onder de top-2 kunnen spelen. Jeugd heeft weer een jaartje extra eredivisie ervaring. Belangrijk zal zijn of Wessel Coster erbij is.

Bij E&O is vrij veel weggegaan of gestopt. Maar de basis heeft genoeg kwaliteit met Molenbroek, Van der Scheer en Van der Ham. Zij trainen veel en hard en dat geeft progressie.

Houten is een gretige, talentvolle jonge groep heb ik gemerkt. We hopen komend seizoen flinke stappen te kunnen maken.”

FRED MICHIELSEN (TACHOS)

 1. QUINTUS
 2. ARNHEM
 3. BFC
 4. HELLAS
 5. WHC/HERCULES OF E&O

,,Quintus heeft zich prima versterkt. Zij willen het kampioenschap nu te gelde maken en promoveren. Op alle posities prima bezetting.

DFS Arnhem heeft zich prima ontwikkeld afgelopen jaar. Daar waar het noodzakelijk was, versterkt. Goede jeugd daarachter. Kunnen wellicht voor een verrassing zorgen.

BFC is combinatie van ervaring en jeugd en het aansluiten van enkele ex-BENE-Leaguespelers zorgt voor goede mix.

Hellas verwacht ik op deze plek op basis van afgelopen jaar. Heeft de sterke basis behouden met prima ontwikkelde jeugdspelers.

WHC/Hercules en E&O gaan om deze positie strijden. Ben benieuwd of WHC/H de sterke ontwikkeling van vorig seizoen kan doorzetten. 

E&O zou op basis van afgelopen seizoen met behoud van de sterkhouders rondom deze plaats kunnen spelen. 

Tachos is erg jong. Basis is vrijwel gelijk gebleven, daarachter zitten erg jonge jongens. Proces is opleiden, veilig spelen en af en toe eens verrassen.”  

MAURICE CANTON (BFC)

,,Ik zou op basis van de huidige situatie niet echt iets kunnen voorspellen. Ik houd me daar eerlijk gezegd ook niet te veel mee bezig. Focus ligt meer op onze eigen ploeg dan op andere teams. Ik wil vooral mijn eigen spelers beter maken. Maar als ik toch een keuze moet maken, tip ik Quintus als eerste, al zijn ze ervaren spelers kwijt geraakt. Op basis van de prestaties van afgelopen seizoen. 

Zij zijn favoriet samen met E&O, Houten en BFC. Tachos vond ik vorig jaar een goede ploeg. Duidelijke visie van spelen met veel snelheid. Het vreemde aan deze competitie blijft altijd die tweede teams. Daar heb ik weinig zicht op.”

HAROLD NÜSSER (OPLEIDINGSTEAM LIONS)

Ook Nüsser vindt het lastig zich aan een voorspelling te wagen. ,,Zo’n acht, negen teams komen daarvoor in aanmerking. Heel voorzichtig dan toch de volgende klassering op basis van het afgelopen jaar en de versterkingen voor het komende seizoen. Vraag mij na vijftien wedstrijden nog een keer en dan kom ik wellicht tot een heel andere conclusie…”

 1. BFC
 2. QUINTUS
 3. TACHOS
 4. ARNHEM
 5. HOUTEN

,,Ik verwacht dat Tachos, Arnhem en BFC sterker voor de dag komen dan afgelopen seizoen. In het Haagse heeft er weer een stoelendans plaatsgevonden en daar tel ik dan Quintus bij. Veel ervaring gestopt en een deel nieuwe jongens. Veel wisselingen; geen idee hoe dat gaat uitpakken. 

Houten terug uit de BENE-League met nieuwe trainer en gewijzigde selectie. Zullen het moeilijk krijgen bij de top-5 te komen. Hellas schat ik vergelijkbaar in. 

WHC/Hercules maakte een goed debuut, maar kunnen ze dat voortzetten met de nieuwe trainers? Verwacht geen top-5.

Dat verwacht ik ook niet voor E&O. Vorig jaar een sterke start, maar waren te afhankelijk van een paar spelers. De opleidingsteams nestelen zich ergens tussen die andere teams. Altijd onvoorspelbaar.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

UBBO STARRENBURG VERWACHT OP TIJD FIT TE ZIJN NA HINDERLIJKE BLESSURE
KEEPER QUINCY KOMPIER (HELLAS): ‘AMBITIES SLUITEN PERFECT OP ELKAAR AAN’