CRUCIALE DUELS VOOR CASPAR HOVINGH MET HELLAS

CRUCIALE DUELS VOOR CASPAR HOVINGH MET HELLAS

DOELSTELLING TOP-4 EREDIVISIE NOG STEEDS IN ZICHT VOOR HAAGSE CLUB

De handballers van Hellas maken (nog) geen deel uit van de geplande top-4 in de eredivisie. Tóch kan het team van trainer/coach Maarten Roestenburg trots zijn op een andere statistiek. De Haagse club heeft van alle zestien ploegen het minste aantal doelpunten tegen. Dat is te danken aan de sterke verdediging en de voortreffelijke doelman Caspar Hovingh.

De talentrijke keeper haalde de afgelopen wedstrijden steeds een stoppercentage van ruim boven de 40 %. Een hoog gemiddelde, dat niet eenvoudig op dat niveau is vol te houden. Samen met de prima sluitende dekking is de Haagse defensie een lastig te nemen obstakel.

Trainer Roestenburg heeft kans gezien van Hellas aanvallend en verdedigend een hechte formatie te maken. Ondanks het stoppen van een aantal spelers vorig seizoen, is zijn team voor elke tegenstander een moeilijk te bespelen ploeg. 

Caspar Hovingh is er de man niet naar om zichzelf complimentjes te geven. Liever geeft hij de credits aan zijn ploeggenoten die vóór hem de vijandelijke aanvallers efficiënt aanpakken. Toch is zijn rol als sluitpost van grote betekenis in de samenwerking met zijn verdedigers. 

Zelf zegt hij: ,,Je kunt alleen maar goed keepen als de dekking voor je optimaal functioneert. Het is een samenspel. Hopelijk kan ik die goede lijn de komende weken doorzetten. Ik ben blij, dat ik tot nu toe mijn steentje aan die goede resultaten heb kunnen bijdragen.”

LASTIGE WEDSTRIJDEN

Hovingh vindt het lastig om het verloop van de competitie in te schatten. Het was jammer, dat de partij tegen titelkandidaat BFC vorige week werd afgelast. Dat duel had wellicht meer duidelijkheid gebracht.

Hovingh: ,,De komende  weken tot de winterstop gaan veel bepalen. Zaterdag de derby bij WHC/Hercules. Hoewel zij lager staan en misschien dit seizoen wat teleurstellen, weet je dat zij in de derby altijd meer kunnen geven. Ze willen altijd van ons winnen en zullen dus honderd procent gemotiveerd zijn. Daarna nog de thuiswedstrijd tegen koploper Houten. Het zullen voor ons tot aan de winterstop dus lastige wedstrijden worden, die mede ons seizoen gaan bepalen.”

Hij vervolgt: ,,Als wij vier punten pakken, doen we mee om de bovenste plekken en is de doelstelling van top-4 zeker nog haalbaar. Maar als we een paar keer verliezen, gaan we daar nog een hele kluif aan krijgen”, aldus Hovingh die aan zijn laatste jaar bezig is van zijn studie HBO toegepaste wiskunde. 

KRAKER TEGEN COMBINATIETEAM

Zaterdag staat er voor Hellas in sporthal Loosduinen de kraker tegen stadgenoot WHC/Hercules op het programma. Een sterke formatie, die echter nogal grillig presteert dit seizoen. Het Combinatieteam werd vooraf gerekend tot een serieuze gegadigde voor de titel in de eredivisie.

Hovingh: ,,Dat wordt dus de eerste van die moeilijke partijen. Ik vind het lastig om hun sterkte precies in te schatten. De ene keer winnen ze ruim en dan verliezen ze van een mindere tegenstander. Ze spelen nogal wisselvallig. Maar tegen ons zijn ze altijd extra gemotiveerd. Maar als wij zó spelen als onze laatste thuiswedstrijden, dan zie ik geen reden waarom wij niet zouden winnen. Wij gaan elke wedstrijd voor de volle winst en met die instelling kunnen wij ook nu weer ver komen.”

REALISTISCH OVER TOEKOMST

De ambitieuze Caspar Hovingh is realistisch over zijn toekomst als die ook nog even ter sprake komt. Eerlijk zegt hij: ,,Ik heb nog altijd de droom om de BENE-League te halen, maar zolang geen club zich meldt, betekent het dat ik nog niet goed genoeg ben. Ik moet dus samen met onze keeperstrainer Bart Uijtdebroek hard blijven werken aan mezelf. Hopelijk ga ik dan ooit nog dat niveau bereiken.”

,,Dat neemt niet weg”, vervolgt hij enthousiast, ,,dat ik het enorm naar mijn zin heb op Hellas. Ik zie dan ook geen enkele reden om Hellas in te ruilen voor een club van vergelijkbaar niveau. Het  is namelijk een mooie, hechte vereniging waar ik me in alle opzichten thuis voel.”   

AD SPORT/PETER LOTMAN     

Foto: Jet Fotografie

HAAGSE DERBY ZONDER TOESCHOUWERS BIEDT WEINIG SPEKTAKEL
Zakelijke overwinning Hellas