Donny Vink scoort 18 keer

Donny Vink scoort 18 keer

QUINTUS EN HELLAS ZORGEN VOOR DOELPUNTRIJKE PARTIJ HANDBAL

Kwintsheul – Stilletjes hadden de handballers van Quintus 2 gehoopt op een stunt tegen Hellas. Na de nederlaag van de Hagenaars tegen E&O hoopten de Westlanders ook te kunnen profiteren van het matige verdedigen van Hellas. De 32-41 nederlaag was een behoorlijk resultaat van coach Jack van Lier en zijn mannen, maar onvoldoende om de regiofinale te halen.

Het meest werd na afloop nagepraat over het ongekende aantal van 18 doelpunten (!) dat Donny Vink bij elkaar schoot. De jongeling in de ploeg van coach Hans van Dijk scoorde uit alle denkbare posities. Uit zijn favoriete hoek, vanaf de opbouw, uit strafworpen. Hij was niet af te stoppen en het leek de normaalste zaak van de wereld dat hij het unieke aantal van 18 treffers kon produceren.

Alleen al om die reden was het duel het aankijken meer dan waard. Quintus hield aardig stand en kende vooral in Wesley Roeleveld en Stan Zwinkels uitblinkende schutters. Bij 5-7 en 9-11 (na een kwartier) was het een echte tweestrijd. Daarna nam Hellas door de sterk spelende Glenn Lefel en Robin Nagtegaal in de rechterhoek via 11-15 al afstand bij de rust: 16-21.

Aanjager Pepijn Michielsen van Hellas had geen leuke wedstrijd. Het grootste deel van de partij kreeg hij ‘mandekking’ van Max van Zijderveld of Tom de Bruin. Voor hem viel er dus weinig eer te behalen, maar zijn ploeggenoten pakten het goed op.

In het tweede half uur bleef het krachtsverschil duidelijk ten gunste van de Hellenen. Door de goede doelpunten en vlotte combinaties aan beide kanten bleef de partij aantrekkelijk voor de toeschouwers. Via 21-29 en 25-35 was het uiteindelijk Hellas dat na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechters André Hommen en Marco Remmerswaal de armen in de lucht kon steken.

Doelpunten Quintus : Wesley Roeleveld (6), Dean van Haeren (6), Stan Zwinkels (4), Tom de Bruin (4), Stef van Kester (3),  Ques Canninga (3), René de Bakker (2), Kevin Landsweers, Antoni Reniers, Max van Zijderveld en doelman Christ-Jan Franken.

Hellas: Donny Vink (18), Glenn Lefel (6), Robin Nagtegaal (5), Ubbo Starrenburg (4), Pepijn Michielsen (3), Pim van Starrenburg (3), Persijn Fennis en Olaf Kouijzer.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Hellas scoort het best
Hellas vergeet te verdedigen