GEHAVEND HELLAS HOUDT LANG STAND, MAAR VERLIEST ALSNOG

Hellas heeft de inhaalwedstrijd in de eredivisie met 27-28 verloren van Arnhem. De Haagse ploeg is al geruime tijd gehavend vanwege blessures. Daar kwamen ditmaal Loek van Bergen en Henegouwen (getrokken verstandskies) en Martijn Poot (enkelblessure) nog eens bij.

Ook hielp het niet, dat routinier Leon van Schie vlak voor de rust, bij 13-14, een door Hellas betwiste directe rode kaart kreeg van de scheidsrechters Fake Bralts/Ruud van der Horst. Arnhem liep vervolgens weg naar de 15-17 ruststand.

In het tweede half uur kon Hellas door Twan Klompé, Antón Rodriguéz en Ismail Fakhir nog bijblijven tot 25-25. Maar ondanks doelpunten van Olivier Beltman en Michael Pronk besliste Arnhem in de slotminuut alsnog de partij: 27-28.

Teleurstelling bij de Hellenen, maar ook lichte tevredenheid. ,,We waren er steeds dichtbij. Gelet op de samenstelling van het team met veel improvisatie toch een goede prestatie. Jammer van die rode kaart voor Leon. Het was wel twee minuten, maar geen rood. Aan de andere kant werden dezelfde overtredingen gemaakt en die werden niet bestraft of nauwelijks bestraft. Wij hebben weinig geluk met deze scheidsrechters.”

Doelpunten Hellas: Antón Rodriguéz(5), Ismail Fakhir (5), Twan Klompé (4), Leon van Schie (4), Michael Pronk (3), Yannick van Zundert (3), Thomas Beltman (2) en Olivier Beltman (1).