HELLAS BLIJFT VOLOP SCOREN

Ook de Hellenen blijven meedraaien in de top dankzij de 34-41 overwinning bij PSV. Het aantal gescoorde doelpunten was prima, maar de tegengoals zorgden voor gefronste wenkbrauwen. Coach Joris Witjens daarover: ,,We waren in de dekking te afwachtend, waardoor we in de timing met afstandsschoten en soms in de 1 tegen 1 niet goed uitkwamen. Daardoor hadden onze keepers het ook lastig.”

Mede door de mindere verdediging lukte het Hellas, met uitblinker Twan Klompé, niet echt om afstand te nemen in de eerste helft. De 18-22 ruststand gaf nog lang geen zekerheid. In de tweede helft waren de Hagenaars vooral het eerste kwartier wél veel scherper. Met meer felheid in de dekking en snelle omschakelingen sloegen zij een gat naar 22-31, waarmee de partij feitelijk was gespeeld.

Witjens: ,,Het was niet altijd goed, met name verdedigend, maar het was een degelijke overwinning. De ploeg heeft opnieuw laten zien waartoe het in staat is door veel te scoren. Het vertrouwen groeit daarmee en er is veel onderlinge afstemming. Dat laat zien dat ze volwassener worden en dat is een goed teken.”

Doelpunten Hellas: Twan Klompé (12), Martijn Poot (8), Wessel Coster (7), Thierry van Zundert (3), Kevin Pronk (3), Pim van Starrenburg (2), Michael Pronk (2), Thomas Beltman (2), Jesse van der Linden (1) en Ismail Fakhir (1).