Hellas en WHC/Hercules blijven meedoen in top eredivisie

Hellas en WHC/Hercules blijven meedoen in top eredivisie

Met veel strijdlust hebben de handballers van Hellas in de eredivisie een knappe 17-14 overwinning geboekt op Limburg Lions. Pas in de slotfase besliste de thuisclub door de uitblinkers Troy Oranje en Pim van Starrenburg de partij in Haagse voordeel.

Hellas begon scherp (4-1), maar verzuimde vervolgens de kansen optimaal te benutten. Ondanks prima keeperswerk van Rob Goudriaan kwamen de Limburgers op gelijke hoogte. De doelpunten waren schaars, mede door de overheersing van de beide verdedigingen. Na twintig minuten was het pas 4-4.

Ook na het wisselen scoorden beide ploegen beurtelings: 14-14. Sterke acties van Wessel Coster, die ondanks zijn knieprobleem tóch speelde, en opnieuw een serie reddingen van  Goudriaan hielden Hellas op de been. Uitblinker Troy Oranje had wel een verklaring voor het stroeve spel: ,,We stonden in de aanval te veel stil. Er was te weinig beweging en we misten tien open kansen waardoor we het onszelf moeilijk maakten.”

Oranje was op beslissende momenten succesvol met zijn effectschoten. Hij kreeg daarbij steun van Pim van Starrenburg, die met negen treffers eveneens kon terugkijken op een voortreffelijke wedstrijd. Bij 14-14 waren het Oranje met twee draaiballen, Wessel Coster en Pim van Starrenburg vanaf de cirkel die hun team aan de zwaarbevochten overwinning hielpen.

WHC/HERCULES

Ook WHC/Hercules leverde een voortreffelijke prestatie door het Opleidingsteam Aalsmeer met 27-22 van zich af te houden. De eerste helft was nog moeizaam (10-11), maar in het tweede half uur pakten de Hagenaars het initiatief. Vooral door de uitblinkende Luka Furth (acht doelpunten) speelde de thuisclub de opponent naar de verdiende nederlaag.

Thimo Bakker werd ‘opgeofferd’ om de gevaarlijkste schutter van Aalsmeer, linkshander Kevin Hooijman (ex Hercules), uit te schakelen. Bakker deed dat prima en was ook nog aanvallend op dreef met twee fraaie doelpunten vanaf de linkerhoek. Mede dankzij de goed keepende Stefan Stapper en Mees Hoogesteger (stopten beiden twee strafworpen) hield het combinatie team stand. Michel van Beijnum maakte indruk aan de cirkel met vier treffers. Tim Frenk en Luca Baak scoorden eveneens viermaal. WHC/Hercules miste Erwin Roeleveld (schouder) en Jonah Baak (hersenschudding).  

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Loek van Bergen en Henegouwen lang uit roulatie bij Hellas
Derby tussen WHC/Hercules en Hellas gekenmerkt door respect