HELLAS GEEFT NIEUWE IMPULS AAN VROUWENTAK

HELLAS GEEFT NIEUWE IMPULS AAN VROUWENTAK

De damesploeg van Hellas stond in het verleden garant voor successen in de vaderlandse handbalcompetitie. De Haagse club grossierde in landstitels, bekers en supercups. Na de glorieperiode ging het plotseling snel bergafwaarts met de vrouwentak van Hellas. De gerenommeerde vereniging heeft nu besloten het vrouwenhandbal toch weer nieuw leven in te blazen. De eerste stap daartoe is de benoeming van Paul van Dijk als trainer/coach.


Van Dijk is geen onbekende bij Hellas. Hij was zelf actief als speler in het eerste mannenteam en een gevaarlijke schutter vanuit de tweede lijn. Na zijn spelersloopbaan was hij trainer/coach van onder meer Foreholte, Velo en laatstelijk Verburch.


Manager handbalzaken van Hellas, Léon van Schie, over de benoeming van Van Dijk: ,,Wij zijn erg blij dat we Paul bereid hebben gevonden deze zware taak op zich te nemen. Hij kent de club en dat is makkelijk instappen. Hij heeft ervaring en kennis van zaken. In het verleden is hij zelfs mijn trainer nog geweest in de A-jeugd van Hellas. Wij willen meer aandacht geven aan de jeugdopleiding. Er zitten talentvolle, jonge speelsters aan te komen. We willen de trainingsintensiteit opvoeren. We realiseren ons dat er nog heel wat stappen gemaakt moeten worden, maar we gaan er vol voor.”

Hellas, dat uitkomt in de Hoofdklasse, werd tot dusverre gecoacht en begeleid door de voormalig eerste teamspeelsters Anneke van Zanen-Nieberg en Wil Budding. Met Paul van Dijk en de ondersteuning van deze ervaren krachten hoopt de Haagse club de glorietijden van weleer te laten herleven.


AD SPORT/PETER LOTMAN

TRAINER/COACH FERNANDO NUNES VERTREKT BIJ HELLAS
Keeper Rob Goudriaan van Hellas naar Volendam