Hellas neemt in beker revanche op Hercules

Hellas neemt in beker revanche op Hercules

Den Haag – De handballers van Hellas hebben in de kwartfinale van de beker revanche genomen op stadgenoot Hercules voor de nederlaag van afgelopen zaterdag in de degradatiepoule. Met 28-21 waren de Hellenen ditmaal te sterk. Hellas gaat nu door naar de tweede kwartfinale waarbij de vier Bene-Leagueteams aansluiten.

Het was duidelijk dat de beide coaches de nadruk legden op het verdere verloop van de play-downs in de nacompetitie. Bij Hellas ontbraken de basisspelers Loek van Bergen en Henegouwen, Ubbo Starrenburg, Pepijn Michielsen, Nick de Knegt en Tim Fennis. Hercules moest het doen zonder cirkelloper Mo Abdeldayem, die zaterdag nog uitblonk, en aanvoerder Marc de Vreede kwam slechts twintig minuten in actie.

Herculescoach Roestenburg: ,, Door die gekke constructie met twee kwartfinales is voor de eredivisieploegen weinig eer te behalen. Pas nu komen Lions, Bevo, Volendam en Aalsmeer erbij. Dan heb je weinig kans om te overleven. Ik heb iedereen laten spelen om ritme op te doen. Niemand leek gemotiveerd, het was een slappe hap.”

Hellas speelde vanaf het begin vrijuit en dat liep in tegenstelling tot zaterdag opvallend soepel. Het zag er speels uit en de ploeg bleef makkelijk scoren. Na de 13-10 ruststand vergrootte Hellas de marge binnen tien minuten naar 23-13. Vervolgens gaf Hercules toch nog even gas en kwam terug tot 23-19.

De fellere thuisclub, met het jeugdig talent Bernie Vermeer (negen doelpunten) als gevaarlijkste speler, liet zich de zo gehoopte revanche niet meer ontnemen. Karim Tamim (vijf treffers) pakte een aantal mooie rebounds op en scoorde makkelijk. Wessel Coster was zes keer succesvol.

AD HAAGSCHE COURANT/PETER LOTMAN

 

 

Activiteiten komend weekend
Pas in slotfase strijd in derby