Hellas ongeslagen winterkampioen

Panningen – De handballers van Hellas sluiten de eerste helft van de competitie in de eredivisie af als koploper. Het team van coach Hans van Dijk won in het Limburgse Panningen de lastige uitwedstrijd tegen Bevo met 24-35, na een 15-15 ruststand.

Het duel stond vooral in het teken van het voorlopige afscheid van Wessel Coster. De verdedigingsspecialist en opbouwer van de Haagse club vertrekt voor onbepaalde tijd op wereldreis met zijn vriendin Jessica van Gaalen.

Coach Van Dijk: ,,Met de groep hebben we daar even bij stil gestaan. Dat was mooi en dat maakt dit team ook zo hecht. We zullen Wessel missen, want hij heeft het geweldig gedaan de afgelopen maanden.”

Zelfs met de geblesseerde Pepijn Michielsen en Ricardo Holman aan de kant was Hellas de tweede helft duidelijk de betere ploeg.

Hoekspeler Troy Oranje kon na zijn gebroken kaak weer speelminuten maken en bekroonde zijn comeback met twee fraai doelpunten.

Het was dus een gedenkwaardige zondag voor de Hellenen. Van Dijk: ,,Na elf wedstrijden, precies op de helft, staan we ongeslagen bovenaan. Dat is een geweldige prestatie van deze groep. Daar zijn wij supertrots op. Verder hebben we afscheid genomen van een voor ons belangrijke speler. We hopen hem uiteraard volgend jaar weer bij ons terug te zien.”

Doelpunten Hellas: Donny Vink (7), Wessel Coster (6), Ubbo Starrenburg (4), Thierry van Zundert (4), Pim van Starrenburg (4), Robin Nagtegaal (4), Troy Oranje (2), Glenn Lefel (2) en Loek van Bergen en Henegouwen (2).