HELLAS REDT HET NET NIET

PETER LOTMAN

Hellas verloor nipt met 21-22 van het Limburgse BFC. Verdedigend zat het goed in elkaar bij het team van coach Richard Rijkens, maar aanvallend gingen de Hellenen te slordig om met de vele kansen. ,,Na twintig minuten was het 7-7 en dat is knap tegen een ploeg die gemiddeld 33 doelpunten maakt”, aldus Rijkens die vooral tevreden was over zijn verdediging. ,,Wel jammer dat we aanvallend niet scherp genoeg waren en veel open kansen misten en ook nog eens vier pingels.”

Via 11-13 bij de rust trok Hellas de stand weer gelijk naar 14-14 en vervolgens ook weer van 17-20 naar 20-20. ,,Op dat moment”, aldus Rijkens, ,,misten we ervaren spelers die een wedstrijd goed kunnen lezen en de overwinning naar ons toe kunnen trekken. Te weinig automatismen om op terug te vallen. Maar dat is logisch bij een team in opbouw.”

Bij 21-21 met nog veertig seconden te spelen nam BFC een time-out en die benutte ook Rijkens om zijn spelers te instrueren waar hij verwachtte dat de eindpass zou komen. ,,Vervolgens gebeurt dat ook en gaat het toch nog mis. Dat zijn de situaties waarvan we moeten leren”, concludeerde Rijkens. ,,Het feit dat iedereen baalde om met één punt verschil te verliezen van een topploeg zegt genoeg over de juiste mentale instelling.”

De broers Olivier (5x) en Thomas (4) Beltman waren de beste schutters. Vito Kloots kende met drie doelpunten, een serie assists en goed verdedigingswerk een sterke invalbeurt.