HELLAS VERBOLGEN OVER HANDELWIJZE SAMIR BENGHANEM

HELLAS VERBOLGEN OVER HANDELWIJZE SAMIR BENGHANEM

Den Haag – Het zit Hellas, dat het voorbije seizoen promoveerde naar de eredivisie, niet bepaald mee. Nadat eerder al topkeeper Bart Ravensbergen overstapte naar het Limburgse BEVO heeft ook het andere grote talent, Samir Benghanem, besloten te vertrekken. Hij kiest voor Aalsmeer, de nummer drie van Nederland.

Het was het laatste dat de technische leiding bij Hellas had verwacht. Manager Arjan Starrenburg is dan ook op zijn zachtst gezegd ’not amused’.

,,Samir had in een vroeg stadium toegezegd bij Hellas te zullen blijven. Daar hebben we dan ook onze ploeg verder op afgestemd. En nu heeft hij twee dagen voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn toch besloten weg te gaan. Een slechtere timing is niet denkbaar. Wij kunnen in zo’n laat stadium niets meer beginnen op de transfermarkt.”

Wat Starrenburg nog het meeste stoort, is dat Benghanem zich niet aan zijn eerdere belofte heeft gehouden.

,,Van Bart Ravensbergen wisten we dat hij weg zou gaan. We hebben hem ook het allerbeste gewenst met zijn overstap. Net als in het verleden Leon van Schie. Maar nu zijn we ineens voor een voldongen feit geplaatst. Ik heb nog lang met hem gesproken, hij zou erover nadenken, maar via een sms’je aan de aanvoerder heeft hij laten weten toch weg te gaan. Dat vind ik jammer.”

Benghanem, die in Amsterdam gaat studeren, maakte onlangs als cirkelloper nog deel uit van Jong Oranje, dat actief was op het WK in Bosnië. Ook daar maakte hij weer veel indruk.

,,Ik wil graag in de top spelen en geen degradatiehandbal,” liet hij weten. ,,Met Aalsmeer speel ik bovendien Beneluxliga. Ik heb lang getwijfeld of ik voor mezelf of voor de ploeg zou kiezen. Het is het eerste geworden, maar wel met pijn in het hart.”

 

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

HELLAS-VROUWEN LIGGEN OP SCHEMA
HAAGSE HANDBAL DAGEN SERIEUZE KRACHTMETING