HELLAS VERDIENT MEER

HELLAS VERDIENT MEER

Richard Rijkens, de coach van Hellas, was na de verloren partij tegen Aalsmeer toch trots op zijn adepten. De oefenmeester van de Hagenaars moest Dave Uytdewillegenmissen vanwege een schouderblessure en daar kwam donderdag tijdens de training nog de enkelkwetsuur van spelbepaler Kevin Pronk bij. Dat maakte het niet gemakkelijk voor de Hellenen.

Hellas kwam via 4-4 en 10-10 op een 13-15 voorsprong. Rijkens: ,,En dat was erg knap met vier tijdstraffen en dus steeds in ondertal.”

Vervolgens slaagde Hellas erin op 18-18 en 25-25 te komen, vijf minuten voor het eindsignaal. Aalsmeer zette zeven aanvallers in en pakten daardoor een 28-26 voorsprong. Het lukte de Hellenen niet dat verschil nog om te buigen, waardoor zij met de nipte 29-28 nederlaag huiswaarts moesten.

Rijkens: ,,Soms speel je een goede wedstrijd en win je niet. Wij richten ons verder op de ontwikkeling van het team en dan is de stand niet altijd belangrijk. Nick Lichtenhahn heeft het spel goed verdeeld, maar hij heeft ook gemerkt dat het allemaal wat sneller en feller gaat dan in de B- en A-jeugd. Dat is toch weer een mooie ervaring voor hem die hij kan meenemen in zijn rugzak.”

Verder pakte Olivier Beltman zijn leidersrol prima op. Hij varieerde goed tussen zijn ploeggenoten vrijspelen en voor zijn eigen kansen gaan. Thomas Beltman speelde op de hoek een sterkte partij. Hij was verdedigend dwingend vanuit het nemen van initiatief met twee onderscheppingen en vanuit de aanval efficiënt in de afronding.

Olivier Beltman (9x), Thomas Beltman (7) en Joey van Dalen (6) waren de beste schutters bij de Hellenen.

HELLAS NAAR RUIME OVERWINNING
MARTIJN POOT VERTREKT UIT BELGIÉ EN KEERT TERUG BIJ HELLAS