Hellas verliest flink van Tachos

Hellas verliest flink van Tachos

Haagse Topsport

Wat zaterdag werd bestempeld als kraker in de eredivisie werd helaas een tegenvaller. Na het verlies van vorige week had Hellas gehoopt het slechte gevoel weg te spoelen tegen Tachos. Na de eerste 10 minuten was al duidelijk dat het een slechte avond zou worden voor de mannen uit Den Haag.


De wedstrijd begon stroef. De mannen van Tachos kwamen vurig uit de startblokken en Hellas was daardoor verrast. Hellas had met name moeite met de goede afstandsschoten van de mannen van Tachos. Waar bij Tachos alles lukte, was dit niet zo bij de Hellenen. Hellas kwam er niet aan te pas en ging daardoor te geforceerd afronden. Dit bleef zo tijdens de hele eerste helft, waarna een ruststand van 21-7 volgde.

Na rust wilden de Hellenen laten zien dat ze een afgang niet zomaar wilde laten gebeuren. Ze gingen vrij de tweede helft in en wilden laten zien dat ze wel degelijk goed spel konden vertonen. Ze gooiden de dekking om naar een 5-1. Met Tjalle Barreveld erachter, die een goede tweede helft keepte, liet Hellas zien dat ze wel degelijk een antwoord konden geven op de aanval van Tachos. In de aanval ging het vooral via Wessel Coster beter lopen, waarna het fluitsignaal klonk bij 30-19.


In de kleedkamer ging de knop om bij de Hellenen en werd de gedachte gezet op de volgende wedstrijd waar Hellas aan de fans en zichzelf wil laten zien dat ze goed spel kunnen vertonen.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen

AD Sport – Peter Lotman

Opvallend was de ruime 30-19 nederlaag van Hellas bij Tachos in Waalwijk. Dat duel leek op voorhand een gelijkwaardige confrontatie te kunnen worden. Maar het team van voormalig Hellastrainer Hans van Dijk maakte korte metten met de Hagenaars. Geen schijn van kans voor Hellas en dat verbaasde de supporters.

Coach Maarten Roestenburg in zijn reactie: ,,Tja, waar zal ik beginnen. De 21-7 ruststand zegt eigenlijk al genoeg. We zijn op alle fronten overklast in de eerste helft.  Zij waren veel scherper én zij schoten de kansen er wél in. Ook hun dekking en de keepers waren beter dan bij ons. De eerste zeven minuten hadden wij nog genoeg kansen, maar die gingen er niet in.”

,,Daarna konden wij er geen wedstrijd meer van maken. Tachos ging genadeloos over ons heen. Op geen enkele manier konden wij ze afstoppen. Na de rust hebben wij onszelf bij elkaar geraapt en hebben de tweede helft, voor wat het waard is, gewonnen. We zijn een andere dekking gaan spelen en dat pakte beter uit. Dat moeten we maar vasthouden voor de volgende wedstrijden. Vorige week nekte ons ook de eerste helft. Maar we kunnen moeilijk alleen een tweede helft spelen.”

Roestenburg blijft uiteraard optimistisch: ,,Veel werk aan de winkel voor deze jonge groep. We zitten krap in onze bezetting, waardoor we weinig kunnen veranderen. Gewoon verder hard trainen, de scherven opruimen en ons naar de bovenste zes ploegen terug knokken.”  

Wessel Coster (5 doelpunten), Olivier Beltman(3) en Kevin Pronk (3) onttrokken zich met hun doelpunten enigszins aan de malaise.

Foto: Jet van Bergen en Henegouwen

HELLAS REVANCHEERT ZICH
Dagboek Léon van Schie - IHF Super Globe