Hellas verliest nipt van Aalsmeer 2

Zaterdag 2 oktober was het weer zover, de heren van IMTO Benelux Hellas speelden thuis tegen heren 2 van Aalsmeer. Na een gelijkspel vorige week uit in Arnhem waren de Haagse mannen gebrand om thuis te laten zien wat ze kunnen. Beide teams bestaan uit een combinatie van routiniers en jonge talenten, reden voor spektakel.

De eerste helft kwamen de mannen van Hellas wat stroef uit de startblokken. De kansen werden wel gecreëerd, slechts enkele hiervan werden benut. Aalsmeer wist hiervan te profiteren en schoot er, ondanks stabiel keeperswerk, meer ballen in. Dit resulteerde in 9-13 ruststand in het voordeel van Aalsmeer.

Na de rust was de taak voor de Helleenen om dit om te buigen. Echter had Aalsmeer de smaak te pakken en liepen zij de eerste 5 minuten van de tweede helft verder uit naar een 10-16.

Hoewel de mannen van Hellas tegen een 6 punten achterstand aan keken lieten zij de koppen niet hangen. Het tempo werd opgevoerd, de lijnen werden beter uitgezet en veerkracht werd getoond.  Mede dankzij een goede invalsbeurt van de uit Spanje afkomstige Antón, goed aanvalsspel en strak afgeronde penalty’s van Wessel Coster wist Hellas in een tijdsbestek van 10 minuten niet alleen 6 punten in te lopen, maar zelfs voor te komen; Stand 21-19.

Met de laatste 10 minuten op de klok was de spanning voelbaar in de gevulde hal. Er werd aan beide kanten gestreden om de overwinning over de streep te trekken. Helaas voor Hellas trok uiteindelijk de ploeg uit Noord-Holland aan het langste eind en met een 24-26 op de klok werd er afgefloten.