HELLAS VERSLIKT ZICH

HELLAS VERSLIKT ZICH

AD SPORT / PETER LOTMAN

Hellas kon het in Oss niet bolwerken tegen Dynamico dat thuis een lastig te nemen hindernis is. Het team van trainer/coach Richard Rijkens verloor met 33-24, maar kon wel verzachtende omstandigheden aanvoeren.

Een compleet team zat geblesseerd op de bank; zo ontbraken Pim van Drimmelen, Kevin en Michael Pronk, Thierry van Zundert, Dave Uytdewillegen en Thierry van Zielst. 

Rijkens moest daardoor met een creatieve opstelling aan de slag, waardoor spelers op andere plaatsen terecht kwamen die ze niet gewend zijn.

Al binnen tien minuten liepen de Hagenaars achter de tegenstander aan zonder te kunnen overtuigen. Rijkens: ,,Geen vuur en geen overtuiging dat er iets mogelijk is. En dat is toch wel het minimale dat je zelf moet neerzetten. Werklust en strijd waren er onvoldoende. Gelet op de drukke week met allerlei activiteiten op de club en daarbuiten was het qua prestaties dus geen goede week. Maar wat het plezier en de teamgeest betreft, was het wel een succes. Ik heb al eerder gezegd: plezier, ontwikkeling en dan pas prestatie zijn op dit moment de kernwoorden bij Hellas.”

De debuterende Finn Heins pakte als enige linkshandige de rol in de rechterhoek uitstekend op. Ook de andere jongeling Nick Lichtenhahn (5 doelpunten) en Thomas Beltman (6x raak), al weken in topvorm, kwamen in aanmerking voor een ruime voldoende.

HELLAS TEVREDEN ONDANKS NEDERLAAG
HELLAS NAAR RUIME OVERWINNING