Hellas wint van Vrone Berdos

Hagenaars behaalden een regelmatige overwinning op een gretig ogend Berdos. De eerste twintig minuten werden gekenmerkt door een hoog tempo met veel doelpunten. Vooral Diego Jacobs op de cirkel, die goed werd aangespeeld door zijn opbouwers, vormde een voortdurende bedreiging voor Hellas.

Aanvallend bleef het team van coach Joris Witjens goed scoren door Wessel Coster, Martijn Poot en Twan Klompé. Daardoor ging de partij tot aan 13-13 gelijk op. ,,Vanaf dat moment”, aldus Witjens, ,,waren we alerter in de verdediging en konden we bij de rust een gaatje slaan naar 16-20.”

Na het wisselen zat het in defensief opzicht beter dicht en drukte Hellas door. Keeper Storm Bolman stopte veel schoten en dat gaf een impuls in de goede richting. Via 16-25 liepen de Hellenen binnen tien minuten weg naar 18-29. Ook daarna bleef het spel geconcentreerd en nauwkeurig, waardoor de stand kon worden opgevoerd naar 26-39 met nog tien minuten op de klok.

Witjens: ,,De laatste fase was de pijp een beetje leeg. Verdedigend werd het slordig en we misten in de laatste fase veel open kansen waardoor Berdos de stand nog wat dragelijker kon maken tot 34-41. Al met al een goede overwinning met beter spel dan de laatste weken. Alleen jammer van de laatste tien minuten.”

Doelpunten: Wessel Coster (9), Martijn Poot (9), Thierry van Zundert (7), Ismail Fakhir (4), Twan Klompé (4), Michael Pronk (3), Thomas Beltman (3) en Yannick van Zundert (2).

DROOMDEBUUT DONNY VINK IN ORANJE: ‘KIPPENVELMOMENTEN’