HELLASCOACH RIJKENS: ‘HADDEN MEER VERDIEND’

HELLASCOACH RIJKENS: ‘HADDEN MEER VERDIEND’

De strijd tussen de rivalen Hellas en Quintus was volgens coach Richard Rijkens een echte derby. ,,Hard werken, mooi handbal afgewisseld met enorme fouten aan beide kanten.”

De Hellenen begonnen nog goed en straften de technische fouten van de Westlanders af en pakten een verdiende 8-4 voorsprong. 

Het tweede kwartier van de eerste helft was het precies andersom. Rijkens: ,,Te haastig schieten en de afspraken niet nakomen, zorgden ervoor dat Quintus kon terugkomen tot 13-12 bij de rust.”

Via 13-13, 16-16 en 18-18 kwam Hellas op een 20-18 voorsprong. ,,Wij hebben daarna de hele tweede helft Quintus onder controle en hadden het gevoel dat we gingen winnen. Bij 24-23 neem ik met zestien seconden te spelen een time-out. We gaan een ingestudeerd systeem spelen en voegen een zevende veldspeler toe met keeper Storm Bolman naar de kant. Geen balverlies was de opdracht, maar helaas verspelen we binnen drie seconden toch de bal en kon Quintus in een leeg doel makkelijk de gelijkmaker scoren.”

Dramatisch einde dus voor Hellas, dat vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was. Rijkens was duidelijk in zijn oordeel: ,,Dan kan ik wel zeggen, dat deze jonge groep van dit soort wedstrijden veel leert, maar ik vind dat we verder zijn en dat dit niet had mogen gebeuren.”

Bij Hellas kwamen de meeste doelpunten van Olivier Beltman (8), Joey van Dalen (6) en Thierry van Zundert (4), die na blessureleed tot vreugde van de Hellenen weer van de partij was. Storm Bolman viel op door zijn loepzuivere passes voor de break-out en zijn vele stops.

Een opvallend debuut maakte de 26-jarige Wessel Kleibergen, die vanuit het tweede team door coach Rijkens werd beloond voor zijn intensieve trainingsarbeid. Vooral in de verdediging was hij sterk op dreef. 

QUINTUSCOACH SAPONJIC: ‘BLIJ MET PUNT

Quintus-coach Neso Saponjic gaf toe, dat de tegenstander een groot deel van de wedstrijd op voorsprong stond. ,,Maar wat ik mijn spelers moet toegeven is, dat ze bleven kokken tot het einde. Ook bij de achterstand vlak voor tijd werden de aanvallen goed uitgespeeld. En we hadden het geluk dat Hellas die fout maakte, waardoor wij nog gelijk konden maken. Het was al met al wel een echte Hellas-Quintus derby met veel gemiste kansen over en weer en veel slordigheden, maar ook met veel spanning zoals het hoort.”

Bij Quintus waren Timo Blom (6), Youri Schutte (6), René de Bakker (4) en Max van Zijderveld (3) de beste schutters. 

AD SPORT/PETER LOTMAN

Bianca neemt Afscheid
Kersentoernooi 2024!