ONDANKS GROOT KRACHTSVERSCHIL KAN DERBY HELLAS-EHC TÓCH BOEIEN

ONDANKS GROOT KRACHTSVERSCHIL KAN DERBY HELLAS-EHC TÓCH BOEIEN

COMBINATIESPEL HELLENEN TE MACHTIG VOOR OPPORTUNISTISCH EHC

De streekderby tussen Hellas en EHC leek bij voorbaat al een ongelijke strijd te worden. En dat werd het dan ook. Het prima presterende team van coach Richard Rijkens had weinig problemen met de opponent uit Leidschendam-Voorburg: 39-22. Toch viel er nog voldoende te genieten voor de toeschouwers, omdat beide ploegen de wil hadden om er het beste van te maken.

De tussentijdse ingestapte trainer/coach van EHC, Xaveer Obbens, werd in de aanloop naar het duel met de Haagse rivaal opnieuw geconfronteerd met een aantal tegenvallers. Al langere tijd zijn verdedigings-specialist Tim Lammers en belangrijke schutter Youri Verschut geblesseerd. Daar kwamen dit keer ook nog eens linkshander Zijad Dzidic en Rijk van Doeland bij. 

Noodgedwongen moest coach Xaveer Obbens zelf nog even binnen de lijnen komen. Een geluk was, dat de ervaren Norbert Laernoes zich inmiddels heeft aangesloten bij de hekkensluiter van de eredivisie. Als cirkelloper liet hij zien, dat hij nog steeds even gevaarlijk kan zijn vanaf de eerste lijnals vroeger.

FRAAIE COMBINATIES

De bereidheid om toch tot het uiterste te gaan, viel te prijzen in het team van Obbens. Maar ondanks die inzet was het voor Hellas een makkelijk avondje. De Hagenaars konden naar hartenlust combineren en er zaten herhaaldelijk fraaie combinaties tussen. Het aanspelen naar de cirkelloper door spelbepaler Kevin Pronk was bij vlagen subliem. Ook scoorde hij zelf makkelijk en was feilloos vanaf de strafworpstip.

In de break waren Olivier Beltman en Yannick van Zundert uitstekend op dreef. Tegen hun snelheid waren de EHC-verdedigers nauwelijks opgewassen. Ook Joey van Dalen was met zijn schoten en passeeracties één van de uitblinkers.

Dave Uytdewillegen was dit keer bij Hellas tegen zijn oude club EHC ook op dreef. De eerste wedstrijd na zijn overstap was hij destijds gespannen, maar dit keer was daar geen sprake meer van. 

De ruime tussenstanden van 19-10 (bij de rust) en 36-16 (na vijftig minuten) gaven coach Rijkens de gelegenheid opnieuw een aantal junioren wat langer speeltijd te geven. 

Zo konden Bryan van der Zwan en Nick Lichtenhahn uit de talentvolle jeugdploeg van Robin Meijer en Tjeerd Dompeling hun kwaliteiten demonstreren. Ze kwamen beiden tot scoren onder luid gejuich van hun jeugdige ploeggenoten en van dehartstochtelijk meelevende fans.

OPLEIDINGSTRAJECT

Storm Bolman was in het doel van Hellas weer als vanouds een zekerheid met veel knappe stops. Maar ook de pas 17-jarige Hendrik Pantel kreeg de handen van de toeschouwers op elkaar. Hij is er overigens komend seizoen niet meer bij, want nu al op jonge leeftijd is hij uitgenodigd om het opleidingstraject van de Duitse Bundesligaclub Kiel te komen volgen. 

Opvallend was trouwens óók dat Alex Meijerink, de keeper van EHC, ondanks de vele tegendoelpunten tóch een prima partij keepte.

De doelpunten van Hellas waren vaak fraai vanwege de combinaties over meerdere schijven. Maar ook EHC produceerde twee opvallende treffers. Coach Xaveer Obbens, even ingezet, benutte een strafworp op wel heel beheerste wijze met een korte, verrassende schotbeweging. 

Het laatste doelpunt van EHC was zelfs een ‘vliegertje’, dat weliswaar half mislukte maar toch nog net door Wessel de Rijk kon worden binnengetikt.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Al met al geen echte krachtmeting tussen de twee streekgenoten. Daar was het krachtsverschil te groot voor. Maar toch een partij die een aantal memorabele momenten kende. Soms oogstrelend handbal van Hellas en een opportunistische aanpak van EHC.

Scheidsrechters (****): Het gelegenheidskoppel Carla van Dijk/Marieke Smit, dat wel vaker samen fluit, was in een opperbeste vorm. Weinig gezeur, weinig tijdstraffen en strafworpen, prima contact met spelers en coaches. Lekker laten doorspelen zonder dat het over de schreef ging.

Doelpunten Hellas: Olivier Beltman (7), Joey van Dalen (6), Kevin Pronk (5), Yannick van Zundert (4), Nick Lichtenhahn (4), Michael Pronk (3), Vito Kloots (3), Dave Uytdewillegen (3), Thomas Beltman (2), Thierry van Zielst (1) en Bryan van der Zwan (1). 

Doelpunten EHC: Wessel de Rijk (6), Djimmy Nolet (4), Norbert Laernoes (4), Björn van Rijn (2), Lennart Oorburg (1), Hidde Tinselboer (1), Andreas Wubben (1), Jordi van Eerden (1), Kylian van Vliet (1) en Xaveer Obbens (1). 

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Vrouwen Hellas dromen na titel van nieuwe gloriejaren: 'Nog een lange weg'
Dames 1 kampioen!