ÓÓK DE MANNEN VAN HELLAS IN HET NAUW

ÓÓK DE MANNEN VAN HELLAS IN HET NAUW

Den Haag – Na de degradatie van de vrouwen moeten ook de mannen van Hellas nog vol aan de bak om afdaling naar de eerste divisie te voorkomen. De ploeg van coach Neso Saponjic pakte een kostbaar punt (21-21) tegen Swift Arnhem. De tegenvaller voor de Hagenaars kwam uit Kwintsheul, waart Quintus onverwacht verloor van Aristos.

Door die resultaten staan Hellas en Aristos samen onderaan in de degradatiepoule met vijf punten. Zaterdag treffen beide concurrenten elkaar in Amsterdam met als inzet behoud van de eredivisie.

Hellas deed tegen Swift wat het moest doen: in elk geval proberen de volle winst te grijpen. In dat geval zouden de Hellenen niet meer rechtstreeks kunnen degraderen. Áls tenminste Quintus zou winnen van hekkensluiter Aristos. Maar uitgerekend op dat voor Hellas zo beslissende moment speelden de Westlanders de slechtste partij van de nacompetitie. Daarmee bewezen ze, ongewild, de Haagse rivaal een slechte dienst. Hellas moet proberen zaterdag op de laatste speeldag in het hol van de leeuw niet te degraderen. Bij winst zijn de promotie-/degradatieduels de laatste ontsnapping.

Tegen Swift was de start niet best. De Arnhemmers scoorden er vooral door Pascal Lucassen lustig op los. De tussenstanden 4-9, 6-11en 7-14 beloofden niet veel goeds. Het herstel in de tweede helft was opmerkelijk. Hellas kreeg de zaken steeds beter onder controle en Swift miste de ene vrije kans na de andere. Langzaam kroop de verbeten strijdende thuisclub dichterbij tot 21-21. Beide teams hadden in de slotminuut de winnende treffer nog in handen, maar de terechte puntendeling veranderde niet meer.

 

AD HAAGSCHE COURANT/PETER LOTMAN

  

HELLAS GAF COACH JORIS WITJENS ONVOLDOENDE STEUN
DRAMATISCH COMPETITIESLOT HELLAS