OVERZICHT REGIO DEN HAAG/WESTLAND

De mannenploegen Quintus, WHC/Hercules en Hellas deden in hun eerste wedstrijd van dit seizoen goede zaken in de eredivisie. Ze wonnen hun partij al dan niet met overmacht, maar de eerste twee punten zijn binnen. Ook de vrouwen van Quintus openden goed door de volle winst te grijpen. VELO bleef lang bij tegen kampioen VOC, maar moest in de slotfase capituleren. EHC was kansloos tegen Aalsmeer 2.

VOLENDAM-HELLAS

De Hellenen hadden aanvankelijk het overwicht in de partij tegen Opleidingsteam Volendam. Van 2-3 liepen ze uit naar 9-17. De afspraken in de dekking en de aanval werden goed uitgevoerd. Bovendien was Storm Bolman met 17 stops, waaronder 2 strafworpen, erg sterk.

Coach Richard Rijkens: ,,Maar na de rust vergeten we het af te maken en geven we Volendam het idee dat er iets te halen is. De speldiscipline die de eerste helft zo goed was, ontbrak na de rust. Te veel forceren en in de dekking meer als individu dan als team verdedigen. Dan gaat het mis.”

Verheugend was het weer beschikbaar zijn na een langdurige blessure van keeper Caspar Hovingh. Hij kwam er in voor het stoppen van een strafworp en deed dat met overtuiging.

Uiteindelijk herpakte Hellas zich bijtijds en kon zowel aanvallend als verdedigend de overwinning veilig spelen.

De beste schutters waren Kevin Pronk (9), Olivier Beltman (5), Joey van Dalen (4) en Thierry van Zundert (4).