SAPONJIC EN BUDDING GAAN DOOR ALS TRAINERS BIJ HELLAS

SAPONJIC EN BUDDING GAAN DOOR ALS TRAINERS BIJ HELLAS

 

Den Haag – Neso Saponjic en Björn Budding zijn ook volgend seizoen als trainer/coach werkzaam bij de handballers van Hellas. Het technisch duo slaagde er ondanks veel tegenslag in zich op eigen kracht te handhaven in de eredivisie. Een prestatie van formaat, die voor beide oefenmeesters en de selectie voldoende reden is om in de vernieuwde eredivisie op dezelfde voet door te gaan.

Saponjic: ,,Het was een turbulent seizoen waarin weinig mensen Hellas nog een kans gaven zich te handhaven. Björn en ik hebben daar altijd in geloofd en met de hele staf hebben we het toch voor elkaar gekregen. Dat is een geweldige teamprestatie geweest. Het was soms bijna onmogelijk om een volwaardig team op de been te brengen door alle blessures. We moesten zelfs met junioren de strijd aangaan. Maar met de inzet van al die gasten hebben we toch een sterke play-offs gespeeld. Daarin waren we de beste van de laatste drie en hebben nog de meeste punten binnengesleept. We zijn nu al weer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

Saponjic is tevreden over de samenwerking met Budding in het eerste seizoen. ,,Dat is ook de reden dat we samen doorgaan. We zien nog veel mogelijkheden in deze ploeg die vrijwel geheel in tact blijft. Ook de staf blijft ongewijzigd. We hebben een stevige basis gelegd, ook bij de jeugd. Daar zit veel talent. De herenkant bij Hellas ziet er goed uit. De sterkhouders hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. De talenten kunnen verder worden ingepast. Wij hebben nog mooie jaren voor de boeg bij Hellas.”

De sterke opbouwrij Wessel Coster, Ubbo Starrenburg, Loek van Bergen en Henegouwen blijft in tact. Ook de beide keepers Maikel Takken en Jeroen van ‘t Hart blijven de Haagse club trouw, evenals de hoekspelers Jeffrey Zevenbergen, Semmy Boekee en Wessel de Groene.

Tom Visser stopt na een kortstondige terugkeer vanwege werkzaamheden. Jelmer Laernoes en Joost Kulker kunnen de vele trainingsarbeid niet combineren met school en werk. Daar staat de terugkeer van Ricardo Holman (blessure) en Tim Meijer en Jordy Langereis (beiden terug uit buitenland) tegenover. Schutter Wessel Kuiper heeft zich na een jaar rust weer aangesloten bij de selectie. Ook midopbouwer Daan Kulker is weer van de partij. Verder stromen jeugdige talenten als keeper René de Knegt, Bernie Vermeer en Tim Fennis door naar het eerste.

Saponjic: ,,Uiteraard zijn goede spelers die hard en veel willen trainen bij ons van harte welkom. Discipline, consequent zijn, vertrouwen in elkaar hebben en keihard knokken zal ook komend seizoen weer ons motto zijn. Het is de enige manier om de noodzakelijke stappen vooruit te maken.”

 

AD/HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

 

 

 

Door werkzaamheden is de Hellas hal NIET beschikbaar voor haar gebruikers -gewijzigde data
Hellas Sponsordag 14 juni 2014 - meer info!!