TWAN KLOMPÉ ZIET WINSTKANSEN VOOR HELLAS IN TOPPER TEGEN BFC

TWAN KLOMPÉ ZIET WINSTKANSEN VOOR HELLAS IN TOPPER TEGEN BFC

JONG ORANJE TALENT MET HAAGSE PLOEG BEZIG AAN STERK SEIZOEN

Hellas doet dit seizoen serieus mee om het kampioenschap in de eredivisie. Het technisch driemanschap Joris Witjens/Björn Budding/Maura Visser kan beschikken over een team met een aantal ervaren krachten gekoppeld aan jeugdige talenten. Een van die ‘youngsters’ is Twan Klompé, die met plezier uitkijkt naar de topper zaterdag tegen koploper BFC uit Limburg.

De pas 18-jarige Klompé combineert een aantal eigenschappen die hem geschikt maken voor het tophandbal. Hij is krachtig gebouwd, heeft snelheid en beschikt over spel-intelligentie. Meerder clubs hadden belangstelling voor de student Biomedische Wetenschappen in Leiden, maar hij besloot voorlopig nog bij Hellas te blijven.

,,Deze studie zal veel tijd kosten en daarom zal de combinatie tussen studeren en handballen zwaar worden. Daarom heb ik ook besloten niet naar de Handbal Academie te gaan. Dat zou allemaal veel te veel worden. Bij Hellas voel ik me op mijn gemak en met alle extra reistijd zit ik hier beter op mijn plek”, is de verstandige redenering van de jonge Klompé. ,,Ik heb het naar mijn zin met m’n teamgenoten en de staf. Dat is heel wat waard en geeft een rustig gevoel. Ik kan hier nog veel leren en die volgende stap komt ooit nog wel.”

SMAAKMAKER

Hij is de laatste weken vanuit de linkerhoek en de breaks, feilloos aangespeeld door zijn keeper Storm Bolman, één van de smaakmakers van de Haagse ploeg. Net als zijn maatje Bolman is Klompé afkomstig van Oliveo uit Pijnacker.

,,Ik ben inderdaad lekker op dreef”, bevestigt hij. ,,Ik ben al wat langer bezig met een aantal verbeterpunten in mijn spel. Nu ga ik merken dat het werkt. Als zulke dingen gaan lukken, krijg ik ook vanzelf meer vertrouwen in mijn eigen spel.”

Hij vervolgt zijn uitleg: ,,Daarnaast merkte ik aan het begin van het seizoen dat ik moeite had met het zoeken van rust. Ik ben dus dit jaar begonnen met mijn studie en dat leverde aan het begin erg veel druk op. Nu ik een tijdje bezig ben, gaat het combineren van handbal en studie     me steeds beter af. Dit zorgt er voor, dat er veel meer rust is in mijn hoofd en dat komt mijn spel ten goede.”

BIJGELEERD

Hellas verloor de uitwedstrijd in het begin van de competitie met 33-28. Klompé weet nog hoe die partij verliep: ,,Die wedstrijd was heel spannend. We hadden ook zomaar kunnen winnen. Maar het was pas de tweede wedstrijd van het seizoen en wij hebben ondertussen veel bijgeleerd. Vooral het onderlinge samenspel is beter geworden. Vóór de kerstvakantie waren we bezig aan een sterke reeks. Bij de herstart van de competitie kwamen we moeilijk op gang en verloren we twee punten in Arnhem. Maar vorige week hebben we weer laten zien, dat we de vorm van voor de winterstop terug hebben.”

De Jong Oranje international ziet zeker winstkansen tegen de sterke Limburgse koploper. ,,Het zal opnieuw erg spannend worden, verwacht ik. Het voordeel bij ons is, dat iedereen kan scoren en dat ons spel niet afhankelijk is van één speler. Als er iemand niet goed speelt, pakt een ander het altijd goed op. We hebben vertrouwen in de kwaliteiten van elkaar en dat maakt van ons een sterk team.”

Het duel tussen Hellas en BFC begint zaterdag in de sporthal aan de Laan van Poot om 20.00 uur en staat onder leiding van het topkoppel Carla van Dijk/Yvonne Wijtenburg.

AD SPORT/PETER LOTMAN

HELLAS HOUDT STAND ONDANKS STERK SLOTOFFENSIEF VAN BFC
HELLAS EN QUINTUS VERWIKKELD IN SPANNENDE TITELSTRIJD